Merkel'den İncirlik çıkışı: Ürdün alternatif ülke olabilir

Merkel'den İncirlik çıkışı: Ürdün alternatif ülke olabilir

Yabancı haber kaynakları, Türkiye'nin İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret etmek isteyen Alman milletvekillere izin vermediğini duyurdu. Merkel ise "Vekillerin İncirliği ziyaretine izin verilmemesi kabul edilemez. Alternatif lokasyon arayışına gideceğiz. Alman askerlerini Ürdün'e kaydırma seçeneği masada" açıklaması yaptı.

Almanya Başbakanı Merkel "Vekillerin İncirliği ziyaretine izin verilmemesi kabul edilemez. Alternatif lokasyon arayışına gideceğiz. Alman askerlerini Ürdün'e kaydırma seçeneği masada" dedi. Bu açıklama Türkiye'nin Alman vekillerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin vermediği haberlerinin ardından geldi. 

ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR

Alman Spiegel Online sitesi, Alman ordusunun İncirlik'ten çekilmeyi planladığını yazdı. Haberde, Türkiye'nin Alman vekillere izin vermemesi üzerine Alman makamlarının ilk kez somut bir şekilde Türkiye'den çekilmeyi planladıkları öne sürüldü. Almanya'nın önümüzdeki iki hafta İncirlik yerine alternatif olabilecek askeri üsleri inceleyeceği ifade edildi. Almanya'nın İncirlik yerine düşündüğü alternatifler arasında Ürdün, Kuveyt ve Kıbrıs yer aldığı iddia ediliyor.

MERKEL: ALTERNATİF ÜRDÜN OLABİLİR

Alman vekillerin İncirlik'i ziyaret etmesine izin verilmemesi üzerine, Angela Merkel'den de bir açıklama geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Almanya Başbakanı Angela Merkel, görüşme sonrası yaptığı açıklamada İncirlik konusuna da değindi. Merkel, "Alman birlikleri için alternatiflerimizi değerlendireceğiz. Ürdün bir olasılık" ifadelerini kullandı.

ALMANYA, 'SOYKIRIM' DEDİ, TÜRKİYE İZİN VERMEDİ

Almanya, 2 Haziran 2016'da Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak nitelemişti, Türkiye bunun karşılığında Alman vekillerinin İncirlik'teki askerleri ziyaret etmesine izin vermemişti. Almanya'nın İncirlik Üssü'nde yaklaşık 250 askeri bulunuyor.

Kısa süre önce Federal Meclis Savunma Komsiyonu Başkanı Wolfgang Hellmich ve beraberindeki komisyon üyelerinden oluşan heyete İncirlik ziyareti için Türkiye tarafından hâlâ gerekli seyahat izninin verilmediği açıklanmıştı.

Türkiye, 2 Haziran 2016'da Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak nitelemişti, Türkiye bunun karşılığında Alman vekillerinin İncirlik'teki askerleri ziyaret etmesine izin vermemişti. Almanya'nın İncirlik Üssü'nde yaklaşık 250 askeri bulunuyor. 

Kısa süre önce Federal Meclis Savunma Komsiyonu Başkanı Wolfgang Hellmich ve beraberindeki komisyon üyelerinden oluşan heyete İncirlik ziyareti  için Türkiye tarafından hâlâ gerekli seyahat izninin verilmediği açıklanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN