Merminin eski model cep telefonuna isabet etmesi sayesinde hayatta kaldı

Merminin eski model cep telefonuna isabet etmesi sayesinde hayatta kaldı

Afganistan'da Nokia'nın tuşlu telefon modelini kullanan bir şahıs, nereden geldiği belli olmayan serseri bir kurşunun cep telefonuna isabet etmesi sayesinde ölümden döndü.

Cep telefonlarının hayatımıza ilk girdiği yıllarda herkesin mutlak liderliğini kabul ettiği tek bir marka vardı, Nokia! Finlandiyalı cep telefonu üreticisi deyim yerindeyse çıkarttığı her yeni akıllı telefonu ile adeta şov yapıyordu. Gerek tasarım, gerek performans konusunda oldukça başarılı olan cihazların kameraları NASA tarafından da kullanılan Carl Zeiss lenslere sahipti.

ANDROID VE iOS'A YENİLDİ

Efsane tüm hızıyla pazarda liderliğini sürdürürken birden ortaya çıkan Android ve iOS işletim sistemleri Nokia’yı tereddütte bıraktı. Firma kendi yazılımı olan Symbian’ı kullanma konusunda ısrar edince de engellenemez çöküş başladı. Windows Mobile işletim sistemine sahip cihazlarla çıkış arayan firma başarılı olamayınca Microsoft tarafından satın alındı. Lumia serisinin en başarılı örneklerinin ortaya çıktığı bu birleşme de başarılı olmayınca firmalar yollarını ayırdı.

16-10/07/nokia-scrollcom_tr_-628x353.jpg

Piyasada hala bir çok Nokia telefon mevcut. Özellikle fiziksel tuşlara sahip olan ve akıllı telefon kategorisinde yer almayan cihazlar gelişmemiş ülkelerde popülaritesini koruyor.

KURŞUN TELEFONU DELEMEDİ

Sağlam yapısı ile her zaman dikkat çeken bu cihazlardan özellikle 3310 bir çok zorlu testten anlının akıyla çıkmayı başardı. Cihazların dayanıklılığı konuşulurken bu konu ile ilgili önemli bir haber de Afganistan’dan geldi.

Uzun yıllardır çatışmaların ve iç savaşın bitmediği ülkede bir vatandaş sahip olduğu Nokia 301 cep telefonu sayesinde hayatta kaldı. Cihaza isabet eden kurşun kasayı delemeyerek kaldı ve yaralanmanın hatta ölümle sonuçlanacak bir durumun önüne geçerek kahraman olmayı başardı.

16-10/07/nokia-mermi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN