Mersin'de AK Parti 4 milletvekili çıkardı- 1 Kasım Mersin Genel Seçim Sonuçları

Mersin'de AK Parti 4 milletvekili çıkardı- 1 Kasım Mersin Genel Seçim Sonuçları

1 Kasım 2015 Genel Seçim Sonuçları resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti, Mersin'de 13 ilçede de oylarını artırarak Meclise 4 milletvekili gönderdi. Mersin'de AK Parti 4, CHP 4, MHP 2, HDP 1 milletvekili çıkardı.

1 Kasım 2015 Genel Seçim Sonuçları resmi olmayan sonuçlarına göre; Mersin'de AK Parti 4, CHP 4, MHP 2, HDP 1 milletvekili çıkardı. 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Mersin'de eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı birinci sıradan aday gösteren AK Parti, bir önceki seçime göre oy oranını 13 ilçenin tamamında da arttırarak birinci parti oldu. 7 Haziran'da yapılan seçimlerde Mersin'de 1 milyon 30 bin 631 geçerli oydan 278 bin 630'unu alan AK Parti, yüzde 26'ya yakın oyla CHP'nin ardından ikinci parti oldu ve 3 milletvekili çıkardı.

Mersin'de AK Parti 4 milletvekili çıkardı

Mersin'de 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı birinci sıradan aday gösteren AK Parti, oy aranında büyük artış sağlayarak, kesin olmayan sonuçlara göre, kent genelindeki oyunu 341 binin üzerine çıkardı ve yüzde 31,72 oyla birinci parti oldu. AK Parti, milletvekili sayısını da bu kentte 3'ten 4'e çıkardı. 

2014'teki yerel seçimlerde 13 ilçesi olan kentte sadece Aydıncık ilçesini kazanabilen iktidar partisi, 1 Kasım'daki seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre, merkez Toroslar ilçesi ile Erdemli, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Gülnar ve Mut ilçelerinde oy oranında birinci oldu.

AK Parti, merkez Yenişehir, Akdeniz, Mezitli ilçeleri ile Tarsus, Çamlıyayla ve Silifke ilçelerinde de oy oranlarında artış sağladı. İlçelerdeki en büyük oy artışı ise Aydıncık ilçesi oldu. 

Bir önceki seçimde yüzde 29'a yakın oy alan CHP, oyunu yüzde 30'a çıkarıp, milletvekili sayısını 4'e yükseltse de birinciliği AK Parti'ye kaptırdı. 7 Haziran'daki seçimde 3 milletvekili kazanan MHP'de bu sayı 2'ye düşerken, HDP ise bir önceki seçimde çıkardığı 2 milletvekilinden birini bu seçimde kaybetti. 

Lütfi Elvan oy artışında etkili oldu

İlk kez Mersin'den aday gösterilen Elvan, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Mersin'in 13 ilçesinde de yoğun bir seçim kampanyası yürüttü.

İlçelerin tamamında mitingler düzenleyen ve buralarda vatandaşlarla görüşerek problemlerini dinleyen Elvan'ın başta ulaşım sorunlarının çözülmesini içeren projelerinin Mersin'de oy artışında etkili olduğu belirtiliyor.

Mersin 1 Kasım Genel Seçim Sonuçları milletvekili dağılımı

-AK Parti: 1. Lütfi Elvan 2. Yılmaz Tezcan 3. Ali Cumhur Taşkın 4. Hacı Özkan 

-CHP: 1. Hüseyin Çamak 2. Durmuş Fikri Sağlar 3. Aytuğ Atıcı 4. Serdal Kuyucuoğlu 

-MHP: 1. Oktay Öztürk 2. Baki Şimşek 

-HDP: 1. Dengir Mir Mehmet Fırat

MERSİN/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN