Mert Fırat nereli? Yakışıklı oyuncu Mert Fırat'ın hayatı, biyografisi

Mert Fırat nereli? Yakışıklı oyuncu Mert Fırat'ın hayatı, biyografisi

Yakışıklı oyuncu Mert Fırat kimdir? Mert Fırat nereli? Son zamanların en çok takip edilen oyuncusu Mert Fırat ile ilgili bilinmeyen tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor. Mert Fırat bir çok dizi ve filmde yer alırken aynı zamanda reklamlar ile de hayatımızda yer alıyor. En son Ufak Tefek Cinayetler dizisi ile hayatımıza giren Mert Fırat aslında kim, nereli? Mert Fırat ne yer ne içer hobileri nelerdir ve Mert Fırat hakkında bilinmeyenler neler? sizler için yakışıklı oyuncunun bütün hayatını detaylı olarak araştırdık. Ayrıntılı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Herkesçe merak edilen Mert Fırat aslen nereli? Son dönemlerin en çok izlenen dizisi Ufak Tefek Cinayetler dizisi ile yeniden gündeme gelen Mert Fırat herkesin çok merak ettiği biri haline geldi. Mert Fıat'ın yaşamı, hayatı ve biyografisi en çok aranan konular arasında yer alıyor. Yakışıklılığı ile de dikkat çeken oyuncunun çok sayıda fanları bulunuyor. Mert Fırat için sosyal medyada çok sayıda da fan sayfaları açılıyor. Yani oyuncu Mert Fırat'a sosyal medyada da destek büyük. Hayranları oyuncuya asla laf ettirmiyor. 

Aşk yaşamında ne yapar, sosyal hayatında ne yer ne içer bunlar da bütün hauranları tarafından merak eidlen konular arasında yer alıyor. Mert Fırat yaşamı boyunca başarılı işlere imza atan ve hayatını dolu dolu geçiren bir oyuncudur. Bu yüzden de bu kadar çok seviliyor ve işlerinde başarılara imza atabiliyor. Sizler için Mert Fırat'ın biyografinini detaylandırdık. 

18-01/27/merrf.jpg
Mert Fırat (oyuncu)

Mert Fırat nereli, nerede doğdu?

 Mert Fırat,. Ankara’da, 10 Ocak 1981 yılında dünyaya geldi. Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi. Çok yönlü olmasıyla dikkatleri üstüne çeken ve birçok sinema, tiyatro ve dizide rol almasının yanında senarist olması yönlüyle de oldukça başarılı bir oyuncudur. Mert Fırat, eğitimi boyunca Ankara Devlet Tiyatrosu’nda Suç ve Ceza (2001-2004), Şeyh Bedrettin (2002-2003), Palyaço Prens (2003-2004), Atları Da Vururlar (2004-2005) gibi toplam 22 oyunda sahne almıştır. 'Mühendis Hüseyin' rolü hayatını değiştirdi.

Mert Fırat oynadığı diziler fimler

 Televizyon dizilerinde karizmasıyla boy gösteren oyuncu Bizim Evin Halleri adlı diziyle de izleyenlerin beğenisini kazanmıştır. En çok yükselişini ise Yersiz Yurtsuz dizisindeki Hüseyin karakteriyle yapmıştır. Binbir Gece adlı diziyle başarılı performans gösteren oyuncu, Kapalı Çarşı dizisinde yüksek performans göstererek, dikkatleri üzerine çekmiştir. Aynı zamanda Kapalıçarşı dizisinde Nejat İşler, Olgun Şimşek, Erkan Can ve Aslı Tandoğan’la oyunculuğu paylaşmıştır. Mert Fırat, Beren Saat ile birlikte İntikam adlı dizide de rol almıştır.

Mert Fırat, Oyun Atelyesinin oyuncusudur. İlk sinema deneyimini 'Soyağacı' adlı filmde rol alarak yaşamıştır. 2010 yılında Atlı Karınca ve Başka Dilde Aşk filmlerinin senaristliğini yaparak, iki filminde başrolünde oynamıştır.

 Sağır ve dilsiz bir genci canlandırdığı 'Başka Dilde Aşk' filmiyle, Ankara Uluslararası Film Festivali ve Sadri Alışık ödüllerinde 'en iyi erkek oyuncu' seçilmiştir. Mert Fırat, yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı 'Kelebeğin Rüyası' adlı sinema filmiyle kariyerinin zirvesine çıkmıştır.

 Aynı zamanda Fırat, Palyaço Prens, Şeyh Bedrettin ve Atları da Vururlar adlı tiyatro oyunlarında da rol almıştır.

Son zamanlarda rating rekorları kıran dizi Ufak Tefek Cinayetler ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Özellikle Gökçe Bahadır ile yakıştırılan oyuncunun hayatı hrkesçe merak ediliyordu. 

18-01/27/mertfirat.jpg
Ufak Tefek Cinayetler

Mert Fırat Filmleri

Hayattan Korkma

Başka Dilde Aşk

Atlı Karınca

Beni Unutma

Dedemin İnsanları

Devrimden Sonra 

Do Not Forget Me İstanbul

Kelebeğin Rüyası

Mert Fırat dizileri

İNTİKAM: 2013 

BİR ÖMÜR YETMEZ 2011 

KAPALIÇARŞI: 2009-2010 

BİNBİR GECE 2007-2008 

YERTSİZ YURTSUZ 2007

BİZİM EVİN HALLERİ 2005

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN