Mevlüt Uysal kimdir? Yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın portresi | Son dakika

Mevlüt Uysal kimdir? Yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın portresi | Son dakika

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mevlüt Uysal kimdir? Kadir Topbaş'tan boşalan başkanlık koltuğu için yapılan seçimde AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysel 179 oyla yeni başkan seçildi. Antalyalı Uysal, AK Parti teşkilatından gelen bir isim. İşte Mevlüt Uysal'ın portresi...

Kadir Topbaş'ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başakanı'nın kim olacağı sorusu bugün yapılan oylamayla netleşti. AK Parti'nin adayı Bahçeşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Meclisi'nde 3. turda seçildi. Uysal 3. turda 179 oy alırken CHP'nin adayı 129 oyda kaldı. Peki Mevlüt Uysal kimdir?

İBB'NİN YENİ BAŞKANI MEVLÜT UYSAL KİMDİR

Başakşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan özgeçmişe göre Uysal, 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı olan Uysal, 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine aday olduğu 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde belediye başkanı seçildi. 2014'teki yerel seçimlerde de bu başarısını yineleyen Uysal, Kadir Topbaş'ın istifasının ardından partisi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterildi.

17-09/28/eaiumk.jpg

UYSAL'IN BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Başakşehir’de ikamet eden Mevlüt Uysal. 1997 senesinde Başakşehir’de "1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı" görevine gerdi.

2009 senesinde Başakşehir ve Bahçeşehir birleşerek ilçe oldu. Bunun üzerine Uysal da "29 Mart 2009" Yerel Seçimlerinde "Başakşehir Belediye Başkanı Adayı" adayı oldu.

Bölgede bulunan 127,482 seçmenden 103,111’i oy kullanmıştı ve bunlardan 39,072’sinin oyu Mevlüt Uysal içindi. Uysal, "Başakşehir Belediye Başkanı" seçilmişti.

Mevlüt Uysal "30 Mart 2014" Yerel Seçimlerinde 190,906 seçmenden 92,559’unun oyunu alarak ikinci kez "Başakşehir Belediye Başkanlığı"na seçildi.

17-09/28/istanbul-basaksehir-belediye-baskani-mevlut-uysal-bir-dizi-incelemelerde-003.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN