MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya: Kongre kararı taktik değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya: Kongre kararı taktik değil

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya kurultay sürecini değerlendirdi. Karakaya kongre kararının taktik olmadığını belirterek "Öküz altında buzağı aranmasın" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Yargıtay kararının ardından partisinin aldığı seçimli kongre kararının perde arkasını anlattı.  Karakaya, kurultay kararının taktik gereği alındığı iddiaları için " Bu bir taktik değil. Sonuçta mahkeme kararını vermiş. Burada istenen bir tüzük değişikliği ve yeni bir kongreyle seçim yapmak. Öküz altında buzağı aranmasın" yorumunda bulundu. 

Habertürk'ün haberine göre kararın beklemedikleri bir karar olduğunu kaydeden Karakaya, "Gerek tüzüğümüzdeki hükümler gerek yargı yolu itibarıyla bakıldığında Yargıtay'dan döneceğini düşünüyorduk. Ama burası Türkiye her an her şey olabiliyor" dedi.

"ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARANMASIN"

"Bu kararın arkasında hiçbir şey aramamak lazım. Daha önceden böyle bir kararın alınacağına ilişkin ipuçları verilmişti. MHP Genel Merkezi olarak ilk mahkemenin kararı ortaya çıktığında biz, 'Hukuka saygılıyız' demiştik. Açıklamalarımız, buradaki hukuki süreç tamamlanmadan icraya geçilmeyeceği yönündeydi" diyen Karakaya, seçimli kongre kararı için de şunları söyledi:

"Bu bir taktik değil. Sonuçta mahkeme kararını vermiş. Burada istenen bir tüzük değişikliği ve yeni bir kongreyle seçim yapmak. Öküz altında buzağı aranmasın"

İSTİFAYA GEREK YOK

Genel başkanın tüzük gereği istifa etmesi gerektiği yönündeki değerlendirmelere katılmadığını ifade eden Karakaya, "Bu süreçte istifaya gerek yok. Herkes olağanüstü kongre istiyor. Daha fazla partiyi yıpratmanın anlamı yok" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN