Milletvekilleri 15 Temmuz’u anlattı: Meclis’te tek vücut olup direndik

Milletvekilleri 15 Temmuz’u anlattı: Meclis’te tek vücut olup direndik

15 Temmuz gecesi bombaların atıldığı Meclis’te 81 AK Parti, 16 CHP ve 10 MHP milletvekili vardı. Vekiller, gazi Meclis’te yaşadıklarını anlattı, Türkiye’nin en karanlık gecesinde nasıl bir duruş sergilediklerini paylaştı.

EROL METİN

TBMM Eski Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek: CHP’den bir arkadaşımız, ‘Sayın Başkan, iyi ki Meclis Muhafız Taburu’nu döneminizde Meclis’ten çıkarmışsınız’ dedi. Tabur TBMM’den çıkartılmasaydı belki de bu yüce çatı darbecilerin lojistik üssü ve ikmal merkezi olurdu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar:  O gece, bombaların, kurşun seslerinin altında muhalefet partileri dâhil, milletvekili arkadaşlarımızın Genel Kurul’da birlikte bulunmaları ve darbe tehdidi savuşturulana dek Meclis’i terk etmemeleri çok değerliydi. Birbirimize güç ve maneviyat aşılamış olduk.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Sabaha kadar ‘sığınak’ diye tabir edilen ama sığınaktan başka her şeye benzeyen tabloda, yerde beraber kaldık ve özellikle orada sürekli Meclis Başkanı, Adalet Bakanı, diğer bakanlarla beraber bir teması sürdürdük.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: Tüm engellemelere rağmen Meclis’e ulaştım. Sığınakta AK Parti’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi yoktu. Hepimiz aynı duyguyu hissediyorduk.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Meclis Ana Bina’nın bombalandığı esnada hepimizin darbe girişimi karşısındaki inancımız arttı ve bu inanç TBMM’nin darbe girişimi karşısında teslim olmayı ret ettiğini bütün dünya kamuoyuna bildirdi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu: F-16’nın ilk bombayı Meclis bahçesine 30-40 metre yakınımıza atmasıyla o cehennemi, anaforu yaşadık. Şarapnel parçalarıyla ben kolumdan, eşim kollarından, kızım başından ve ayaklarından yaralandı. Eşim aynı anda Dikmen Kapı üstünden TBMM tarafını tarayan helikopterin açtığı ateş sonucu iki kolundan da yaralandı. Kızım yerde Kelime-i şehadet getiriyordu. Zerre korkuya kapılmadan bir yanda eşim diğer yanda kızım Dikmen Kapı’ya kadar birbirimize yaslanarak yürüdük.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: O gece orada bulunan milletvekili arkadaşlarımız birer kahramandırlar. Yüreklerinde korkunun izi yoktu.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın: Darbe girişimi gecesi geldiğimiz Meclis’te cumartesi günü güneşin doğuşuyla beraber o karanlık geceden kurtulduğumuzu hissettik.

MİLLET HER YERDE NÖBETTE

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde 81 ilde, dış temsilciliklerde ve dünyanın birçok noktasında yaşayan Türkler tarafından organize edilen etkinliklerde şehitler anıldı, gazilere Allah’tan şifa dilendi. 15 Temmuz’un ardından 29 gün boyunca sokaklardan ayrılmayan vatandaşlar, hain kalkışmanın yıl dönümünde yine meydanlardaydı. 250 şehit için dualar edildi. Bir gece süren sembolik demokrasi nöbetlerinde toplumun her kesiminden yurttaş, sokaklarda sabahladı.  

17-07/16/ekran-resmi-2017-07-16-021245.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN