MİT’e bombalı saldırıya polis engeli

MİT’e bombalı saldırıya polis engeli

Mersin’de MİT Bölge Müdürlüğü binasıyla yan yana olan polis karakoluna saldırmak isteyen IŞİD’li canlı bomba vurularak öldürüldü. Terörist Abdulkadir E.’nin 3 yıldır karakola 100 metre uzaklıkta bulunan bir binada oturduğu ve 2 kardeşinin de IŞİD için savaşırken öldüğü öğrenildi.

Mersin’de MİT Bölge Müdürlüğü binası ile yan yana olan 50’nci Yıl Polis Merkezi’ne bu sabah saldırı girişiminde bulunan Suriye uyruklu ‘canlı bomba’ Abdulkadir E. ölü ele geçirildi. Saat 09.30 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi 2 Çevre Yolu üzerindeki karakolun önündeki cadde şüpheli hareketleriyle dikkati çeken Abdulkadir E’yi polis takibe aldı. Kısa süre sonra MİT Bölge Müdürlüğü yanındaki 50’nci Yıl Polis Merkezi’ne yönelen saldırgana polis ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayarak hızlanan Abdulkadir E., karakola ulaşmasına 50 metre kala açılan ateşle öldürüldü. Çevre güvenliği alındıktan sonra gelen bomba uzmanları, teröristin cesedi üsrindeki canlı bomba yeleğini etkisiz hale getirdi. Yapılan ilk soruşturmada 19 yaşındaki Abdulkadir E.’nin polis merkezine 100 metre yakında bulunan bir apartmanda babasıyla oturduğu belirlendi. Eve yapılan baskında babası Ahmet E. gözaltına alndı. Abdulkadir E’nin oturduğu balkondan da karakolun rahatlıkla görüldüğü belirlendi. Öte yandan ‘canlı bomba’nın 2 kardeşinin Suriye’deki IŞİD’te olduğu ve çatışmada öldüğü tespit edilirken kendisinin de başından şarapnel parçasıyla yaralandığı, sol tarafının kısmi felç olduğu bilgisine ulaşıldı. Teröristin oturduğu evi sahibi Sait Küçükoğlu yaptığı açıklmada baba oğulun kendilerini Suriyeli olarak tanıtıığını akrabalarının yardımıyla geçindiklerini söyledi. Küçükoğlu öldürtülen Abdulkadir E.’nin ise Suriye’den geldiğinde felçli gibi olduğunu 6 aydan beri hastanede gördüğü fizik tedavi sayesinde durumunun baya düzeldiğini anlatarak durumlarından hiç şüphelenmediklerini ifade etti.

İŞİD BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Olayın terör saldırısı olduğunu açıklayan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, saldırganın dur ihtarına uymadığı için vurulduğunu söyledi. Olay yerine gittiğini belirten Ercan, “Teröristin DEAŞ üyesi olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Polis ekiplerimizin başarılı çalışmasıyla önemli bir saldırı engellendi. Teröristin üzerinde canlı bomba yeleği ele geçirildi” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN