Muhafazakâr bilekte komünist

Muhafazakâr bilekte komünist

İngiltere Başbakanı Theresa May, konuşması sırasında aksiliklerin kurbanı oldu. Kesilmeyen öksürükler, sahneye fırlayan komedyenler, düşen harfler... Muhafazakâr May’in komünist Frida bilekliği ise en büyük imtihanı oldu.

İngiltere’nin ‘Demir Leydi’si kürsüde kabus dolu anlar yaşadı. İngiltere Başbakanı Theresa May, lideri olduğu Muhafazakar Parti’nin Manchester’daki yıllık olağan kongresinde kürsüye çıktı. Kürsüdeki konuşması boyunca terslikler eksik olmadı. Rahatsızlığı dolayısıyla öksürük krizi bir türlü geçmeyen May’in konuşmasının ortasında komedyen Simon Brodkin kürsüye fırladı. Brodkin, May’e sahte bir P45 kağıdı (İngiltere’de işten çıkarılan elemanlar için düzenlenen evrak) uzattı. Ardı kesilmeyen aksiliklerden biri de kürsünün arkasındaki ‘Herkes için çalışan bir ülke inşa ediyoruz’ yazısının harflerinin düşmesi oldu. Ancak toplantının en ilginç yanı, muhafazakar sağcı siyasetçinin taktığı Frida Kahlo bileziğiydi. Meksikalı komünist kadın ressam Kahlo ile taban tabana zıt siyasetleri temsil eden May’in bu tercihi İngiltere’de sosyal medyanın gündemine oturdu. Kimileri toplantıda May’in başına gelen talihsizlikleri Kahlo’ya bağladı. Ada basınında ‘Talihsiz Theresa’ manşetlerine yol açan toplantı, Başbakan May için büyük bir hayal kırıklığına dönüştü.

RESMİN DEVRİMCİ KRALİÇESİ

Tam adı Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderon olan Meksikalı ressam, 1907 yılında doğdu ve 1954 yılında hayatını kaybetti. Kahlo, yaşarken ünlü olan nadir ressamlardan biri. Ressam, sanatçı kişiliğinin yanı sıra bir feminist ve devrimci olarak da anılmakta. 20’nci yüzyılın kültür ikonu haline gelen Frida’nın 143 tablosu bulunuyor. Meksika Devrimi’nin gerçekleştiği 1910 yılını doğum günü olarak değiştiren Kahlo, komünist partinin en büyük temsilcilerinden biri olma yolunda ilerledi. ‘Komünizm’ ve ‘Feminizm’ akımlarının en ünlü savunucularından olan Kahlo, Ressamlar ve Heykeltraşlar Devrimci Sendikası’nın da kuruluşunda yer almıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN