Muhaliflerden Şam sürprizi

Muhaliflerden Şam sürprizi

Suriyeli muhalifler, Şam’da başlattıkları saldırının üçüncü gününde ilerleme sağladı. Başkentte son yılların en büyük kazanımlarını sağlayan muhalifler, Kabun mahallesindeki kuşatmayı kırdı.

Suriye’nin başkenti Şam’da muhalif grupların Esad rejimine başlattığı taarruzda üç gün geride kaldı. Doğu Guta’dan hareket eden muhalifler, Kabun mahallesine ulaşarak bu bölgedeki kuşatmayı kırdı. Reuters ajansına konuşan Suriye rejimi yetkilileri, bunun son yılların ‘en cesur’ saldırısı olduğunu söyledi. Şehir merkezinde bazı noktaları ele geçiren muhalif gruplardan bir yetkili, saldırının önceki gün sabaha kaşı başladığını ve muhaliflerin bölgeye girdiğini duyurdu. Suriye ordusundan bir yetkili de Reuters’e yaptığı açıklamada bu gelişmeyi doğruladı. Heyet Tahrir Şam ve ılımlı Ahrar Şam gruplarının rejime karşı ortak hareket ettiği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN