Muharrem İnce: Olağanüstü kurultayı toplayacağız

Muharrem İnce: Olağanüstü kurultayı toplayacağız

CHP'de 1 Kasım seçim yenilgisinin faturasını Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine kesen Muharrem İnce, başarısızlığın hesabının verilmesi için bir kez daha olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Masa başında delege kaydı yapıldığını söyleyen İnce, 'Bunlar hoş olmayan şeyler' dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin olağanüstü kurultayının yapılması için delegelerden destek istediklerini söyledi.
 
26. Dönem milletvekilleri kayıt yaptırmaya devam ediyor. Kayıt işlemi için Meclis'e gelen Muharrem İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Delegelerle telefonda görüştüm

 

İnce, olağanüstü kurultay açıklamasının ardından yaşanan gelişmelere ilişkin soru üzerine, "Çok hoş. Dün gece yarılarına kadar telefonla görüştüm. Sabah geldiğimde 6 imza gelmişti. Şu anda da 7 genç kurultay delegesi bir açıklama yapıp, imzalarını gönderiyorlar. Olağanüstü güzel gelişmeler. Kurultayı toplayacağız" dedi.

Delegelerin masabaşında yazıldığı iddialarına ilişkin soruya İnce, şu yanıtı verdi:

Hiç olmayan şeyler oluyor

"Pek çok ilde bu şekilde yapılmaya devam ediliyor. Bu konuda kararlıyım. Bu olağanüstü kurultayı toplayacağız. Ben delegelerimizden bu konuda destek istiyorum. Yani şu anda hiç hoş olmayan şeyler oluyor. Pek çok ilde masabaşında il başkanları, ilçe başkanları oturmuşlar delegeleri yazıyorlar. Bir hazırlık bir telaş var. Bu telaş doğru bir telaş değil, bu yapılanlar doğru değil."

İnce, "itiraz edilsin" ifadesi üzerine de "O kadar çok var ki hangisine itiraz edelim. Bu 'aman kaybetmeyelim koltuklarımızı' korkusu, CHP'yi kötü yerlere sürükler. Bu işin doğrusu bir an önce olağanüstü kurultayı toplamaktır" diye konuştu.

Gürsel Tekin'in 'Yandaş medyaya malzeme oluyorlar' çıkışı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "Yandaş medyaya malzeme oluyorlar" dediğinin belirtilmesi üzerine İnce, "Ben partimizin genel sekreteriyle medya aracılığıyla konuşmak istemem. Böyle bir tartışmaya da girmem. Siyasi birikimim, geçmişim de buna uygun değil. Ama yüzlerce böyle örnek varsa kimse kusura bakmasın bunları medyayla paylaşırım"  ifadelerini kullandı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN