Mülteci botuna helikopterle saldırdılar: 33 ölü

Mülteci botuna helikopterle saldırdılar: 33 ölü

Yemen’in Kızıldeniz kıyısı yakınlarında bir mülteci teknesine düzenlenen saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 33 mülteci yaşamını yitirdi, 35 kişi ise yaralandı.

‘Apaçi’ tipi askeri helikopterle düzenlenen saldırıda hedef alınan mültecilerin Somalili olduğu ve Sudan’a gittikleri belirtildi. 80 kişinin kurtulduğu saldırıda, teknede yer alan bazı mültecilerin, Birleşmiş Milletler onaylı iltica belgelerinin olduğu belirlendi. Saldırı, Husi hareketinin kontrolünde bulunan Hudeyde kenti açıklarında yaşandı. Suudi Arabistan, Husi hareketine yardım ulaşmasını önlemek için bölgeyi deniz ablukasında bulunduruyor. Yemen’de Mart 2015’te başlayan savaşta, Suudi destekli Mansur Hadi rejimi ile Husi hareketi savaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN