Musul'daki Türkiye konsolosluğu DEAŞ'tan alındı

Musul'daki Türkiye konsolosluğu DEAŞ'tan alındı

Irak'ta ordu güçleri Musul’un batısında Teyyaran mahallesinde bulunan Türkiye’nin Musul Başkonsolosluk binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldı.

rak'ta ordu güçlerinin Musul'un batısında Teyyaran mahallesinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluk binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldıkları bildirildi.

Teyyaran Mahallesi'nin kurtarılmasının ardından Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu alana hemen girilemedi. Konsolosluk binasının bulunduğu bölgedeki TNT ve diğer patlayıcılar temizlendikten sonra söz konusu sahaya girildi.

17-03/07/2-1488886772.Jpeg

KONSOLOSLUK SALDIRISI

Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un haziran 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın eline düşmesinin ardından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu boşaltılmıştı. DEAŞ militanlarının işgal ettikleri konsolosluk binasını karargah olarak kullanması nedeniyle koalisyon uçakları daha önce binayı vurmuş ve bu yüzden binanın büyük oranda kullanılamaz hale geldiği ve enkaza dönüştüğü belirtilmişti.


17-03/07/1-1488886744.Jpeg
 
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u DEAŞ'tan kurtarma  operasyonunun başladığını duyurmuştu.
 
Musul'un doğu yakasını ocak sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri,  19 Şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerinin DEAŞ'tan kurtarılması için  operasyon başlatmıştı. 

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Güçler Sözcüsü Abdulemir el Mehdavi yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler DEAŞ’ın son kalesi Musul'daki en önemli hükümet binasını geri aldı" dedi. 

17-03/07/3-1488886782.jpg

"Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler DEAŞ’ın son kalesi Musul'daki en önemli hükümet binasını geri aldı" dedi.

IRAK/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN