Müthiş bir başarı öyküsü!

Müthiş bir başarı öyküsü!

Medipol Başakşehir’in Barcelona’dan 2.5 yıllığına bedelsiz olarak kiraladığı milli oyuncu, dün sözleşmeyi imzaladı. İmza törenine başkan Göksel Gümüşdağ’ın yanı sıra sponsorlardan Makro ve Medipol ile Evershine Group’un yetkilileri de katıldı. Arda’nın, sezonu İstanbul’da tamamlayıp, sonra Çin’e satılacağı ileri sürüldü.

Barcelona’da gözden çıkarılan ve uzun süredir adresi merak konusu olan Arda Turan, yaklaşık bir haftadır temasta olduğu Medipol Başakşehir’in kadrosuna katıldı... Milli futbolcu, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda düzenlenen imza töreninde kendisini kiralık olarak 2.5 yıllığına Lacivert-Turunculu renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Törene Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın yanı sıra kulübün sponsorlarından Makro’nun yönetim kurulu başkanı Ercan Uyan, Medipol’un yönetim kurulu başkan yardımcısı Özer Koca ve Evershine Group Holding’in kurucu ortağı Ngai Hung Chiu da katıldı...

Başkan Gümüşdağ, dünyanın en önemli oyuncularından birini renklerine kattıklarını belirterek, “Transferde sponsorlarımız çok büyük destek verdi. Arda’nın Türkiye’ye dönme fikri bizim için çok önemli. Başakşehir sadece bir futbol kulübü değil, aynı zamanda bir şirket. Bu şirketin sezon bitmeden bitirmesi gereken büyük hedefleri var. Dolayısıyla kendisini bu kadar hırslı ve istekli görmek, Başakşehir vizyonuna neler katabileceğini dinlemek bizi bu zor transferde motive etti” açıklamasını yaptı.

Milli oyuncuyu 2.5 yıllığına bedelsiz olarak kiraladıklarını aktaran Gümüşdağ, “Kiralama maliyetiyle ilgili birçok spekülasyon var. Mecbur olmasak da şeffaflık adına dile getiriyorum; Arda yarım sezon için 2 milyon euro artı bonus, önümüzdeki sezon için de 4 milyon euro artı bonus alacak. Ayrıca oyuncuyu satın alma opsiyonu bizde olacak. Barcelona’ya hiçbir ödeme yapmadan Arda’nın borservisinin yüzde 25’ine de ortak olduk. Önümüzdeki yıl satıldığı taktirde yüzde 20, bir sonraki sene satıldığında ise yüzde 25 pay alacağız. Ancak biz Arda ile uzun soluklu bir hikaye yazdık. İnşallah devamını getireceğiz. Şampiyon olursak Barcelona’ya 300 bin euro vereceğiz. Bunun dışında hiçbir bedel ödemeyeceğiz.”

Arda dün resmen Başakşehirli oldu ancak ciddi bir iddia ortaya atıldı. Şu an kondisyon ve maç eksiği bulunan milli oyuncunun sezonu Başakşehir’de tamamlayıp, daha sonra yüksek bir bedelle Çin’e satılacağı ileri sürüldü. Tarihi İpek Yolu’nun başlangıç noktası olan İstanbul’da Başakşehir’e imza atan tecrübeli futbolcunun, gelecek sezon son durağı Çin’e gidebileceği vurgulandı.

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Arda Turan için düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getirdi. Kulübün 2014’te kurulan 8 ortaklı bir anonim şirket olduğunu aktaran Gümüşdağ, “Borçlardan da alacaklardan da sorumluyuz. Başarılı olmak zorundayız. Geçen yıl UEFA ve futbolcu (Cengiz Ünder, Enver Cenk Şahin, Badji) satışından 35.5 milyon euro gelir elde ettik. Bu başarı alkışlanmalı. Belediye ile de hiçbir bağlantımız yok. Başarımızı hızlı karar alıyor olmamıza borçluyuz” dedi.

TERİM İLE BİR SORUNUM YOK!

2010-2011 sezonunun ardından Galatasaray’a veda eden, Atletico Madrid ve Barcelona meceraları sonrası ise Başakşehir forması ile Süper Lig’e dönen Arda Turan, bu dönüşün kendisini mutlu ettiğini söyledi.... Milli oyuncu, imza töreninde yaptığı açıklamada “Çok inanarak, isteyerek geldim. İnşallah düşündüğümüz hedeflere ulaşırız. Başta Göksel Gümüşdağ olmak üzere transferimde emeği geçenlere teşekkür ederim. Hayalime, istediğim şampiyonluk arzusuna, istediğim Avrupa’daki başarılara ışık tuttukları için, bu imkanı bana sağladıkları için çok mutluyum. Benim için çok özel ve anlamı olan bir imza. Atletico Madrid’e gittiğim günlerimi hatırlatıyor. İnşallah hem ligde hem Avrupa’da onun gibi başarılar yaşarız” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’ye dönersem Galatasaray’dan başka bir kulüpte oynamam” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Aslında hiçbir şey değişmedi. ‘Kulübüm bana kucağını açarsa...’ diye başlayan bir cümleydi. O yüzden bir şey değişmiş değil” yorumunu yapan Arda, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in kendisiyle ilgili olarak, “Kimseyle bir derdim yok. Hepimiz işimize bakalım. Allah herkesin işini rast getirsin” şeklindeki sözleri aktarılınca ise “Benim de kimseyle sorunum yok. Herkese başarılar dilemek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN