'Naim Süleymanoğlu bir meyve tabağı sayesinde olimpiyatlara gitti'

'Naim Süleymanoğlu bir meyve tabağı sayesinde olimpiyatlara gitti'

Türkiye Halter Federasyonu'nun eski başkanı Halil Kılıçoğlu, Naim Süleymanoğlu'nun Seul Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına yarışması için yaptıklarını KARAR'a anlattı.

[Karar]

CELAL DEMİRBİLEK

Bulgaristan doğumlu olan ve halter kariyerine bu ülkede başlayan Naim Süleymanoğlu, Türklere karşı artan baskıları üzerine 1986 yılındaki Dünya Şampiyonası sırasında Melbourne'daki Türkiye Konsolosluğu'na sığınmıştı. Dönemim Başbakanı Turgut Özal'ın da büyük çabalarıyla Türk vatandaşlığına geçmiş, 1988 Seul Olimpiyatları'ndaki performansıyla tarihe geçmişti.

Dönemim Halter Federasyonu Asbaşkanı Halilk Kılıçoğlu, Süleymanoğlu'nun Türk vatandaşlığına geçiş sürecini anlatırken "Naim Avustralya’da özgürlüğüne kavuşup Türkiye’ye gelince birçok ülke Dünya Halter Federasyonları Girliği'ni etkilemek için 'Naim’i kaçırdılar' propagandası yaparak sporcumuzun Türkiye adına yarışmasını önlemek için uğraş verdi. Sonunda Atina’da bir mahkemeye karar verildi" dedi.

16-06/13/celal1.JPG

Kılıçoğlu mahkemenin perde arkasında yaşananları şöyle anlattı: "Atina Meridyen Otel'de yapılan mahkemeye Sayın Kemal Kamiloğlu, Sinan Erdem. İzzettin Doğan, Arif Nüsret Say, Osman Solakoğlu, Toğay Bayatlı ve ben gitmiştik. Osman Solakoğlu'yla bana Amerikalı, Alman ve Fransız başkanları ziyaret etmek düştü. En sert konuşan Alman başkanın tesadüf o gün doğum günü olduğunu öğrendim. Hemen güzel bir meyve tabağı ve pasta yaptırdım, hediyelerle birlikte odasına gönderdim. Bizi ilk gördüğünde 'adam kaçıranlar' diyen başkan bir saat sonra ‘Teşekkür Türkiye’ diyerek yanımıza geldi. Ve o toplantıda Naim’in 1988 Seul Olimpiyatları'na katılımı sağlandı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN