NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Müslümanlar için savaşamayız

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Müslümanlar için savaşamayız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Suriye'ye kara birlikleri göndermesi konusuna ilişkin yaptığı açıklamada "Müslümanlar için savaşamayız" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsviçre'de yayımlanan Tages-Anzeiger gazetesine Suriye'deki iç savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Reuters'te yer alan habere göre "Hava saldırılarına eşlik edecek kara güçleri göndermek uluslararası koalisyon ve NATO'nun gündeminde değil" diye konuşan Stoltenberg, tek seçeneğin bölgede savaş güçleri desteklemek olduğunu ifade etti.

"Müslümanlar için savaşamayız"

Bölgedeki mevcut savaşın Batı ile İslam dünyası arasında değil, aşırıcılık ve terörizme karşı verilen bir mücadele olduğunu söyleyen Stoltenberg, "Müslümanlar bu savaşın ön cephesinde. Kurbanların çoğu Müslüman ve IŞİD'e karşı savaşanların çoğu da Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için biz yürütemeyiz" diye konuştu.

Stoltenberg ayrıca Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden sonra iki ülke arasında çıkan kriz nedeniyle Türkiye'nin hava savunmasının artırılabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN