NATO'dan Yunanistan'daki darbeci askerlerle ilgili açıklama

NATO'dan Yunanistan'daki darbeci askerlerle ilgili açıklama

Yunanistan'ın darbecilere verdiği tahliye kararının ardından Ankara ve Atina arasındaki tansiyon yükselirken, NATO'dan açıklama geldi. Türkiye'nin göçmen geri kabul anlaşmasını durdurarak misilleme yapmasından sonra ilk kez açıklama yapan Genel Sekreter Stoltenberg, "Taraflara itidal ve sükunet çağrısında bulunuyorum" dedi.

Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ilk günü sonunda, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın 8 darbeci askeri tahliye kararına ilişkin soruyu yanıtlayan Stoltenberg, iki ülke arasındaki gerilimi, gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerekse de Yunan hükümeti ile görüştüğünü belirterek, "Taraflara itidal ve sükunet çağrısında bulunuyorum." diye konuştu.

BOZDAĞ YAKALARIZ DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 8 FETÖ'cü darbeci askerin tahliye kararına ilişkin dün ''Ne yaparlarsa yapsınlar, o darbeci, FETÖ'cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye'ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler enselerinde olacağız. Eninde sonunda yakalayacağız'' açıklamasında bulunmuştu.

YUNANİSTAN HEYECAN YAPTI: NATO'YA ŞİKAYET EDECEĞİZ

Bu açıklama üzerine, Yunan Kamu Düzeni Bakanlığı’nda peş peşe toplantılar yapılmıştı.

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, dün yaptığı açıklamada, Türkiye'yi AB'ye ve NATO'ya şikayet edeceğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN