Neoconlardan Trump'a karşı bağımsız aday çağrısı

Neoconlardan Trump'a karşı bağımsız aday çağrısı

ABD'de Cumhuriyetçilerin Neocon kanadının önde gelen isimlerinden William Kristol, Trump'a karşı bağımsız aday çağrısında bulundu. Politico dergisi ise Neocon'ları 'kendi yarattıkları canavara yenilmekle' eleştirdi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adaylığını rahatça kazanan iş adamı Donald Trump, partinin Neocon kanadında büyük rahatsızlığa neden oldu. Ön seçim sürecinde “Never Trump” (Trump Asla) kampanyasını başlatan Neocon'lar, bu girişimden sonuç alamadı. Neoconların önde gelen isimlerinden William Kristol, Weekly Standard dergisindeki yazısında Trump'a karşı bağımsız aday hamlesini ortaya attı.

Hayatı boyunca daima Cumhuriyetçi Parti'nin adaylarına oy verdiğini söyleyen Kristol, kasımda yapılacak seçimlerde bunun son bulacağını söyledi. Kristol, Clinton ve Trump'a karşı tek çözümün bağımsız bir aday çıkarmak olduğunu savundu. Ülkede Başkanlık yarışı her zaman iki büyük parti arasında geçse de hukuken bağımsız adayların çıkması da uygun.

16-05/30/f9e3e032871445e2df61252530184c266c4bb793.jpg
Neoconların kanaat önderlerinden Kristol'ün çağrısı, sosyal medyada da gündeme oturdu.

"HILLARY'İ BİLE TERCİH EDEBİLİRLER"

Öte yandan Politico dergisi, son sayısında Cumhuriyetçi Parti'deki Trump çatlağı geniş biçimde ele aldı. Partinin Neocon kanadının Trump'a karşı tepkisinin en büyük nedeninin, iş adamının ABD'yi dünyadan izole etmeye yönelik dış politika vaatleri olduğunu belirten Politico yazarı Julia Ioffe, Suriye'de güvenli bölgeyi Hillary Clinton'ın dahi Neoconlar tarafından tercih edilebileceğini belirtiyor.

George Bush döneminde Irak ve Afganistan işgallerini gerçekleştiren Neoconlar, Trump'ın başkan olması halinde uygulayacağı dış politikayı tehlikeli buluyor. Ancak Ioffe, Trump'ın 'izolasyonist' vaatlerinin toplumda kabul görmesinin nedeni olarak Neoconların politkalarını gösteriyor ve “Kendi yarattıkları canavara yenildiklerini” söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN