Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri'de yarın okullar tatil mi? Kar ne zaman yağacak?

Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri'de yarın okullar tatil mi? Kar ne zaman yağacak?

Öğrenciler merak içinde yarın okullar tatil mi sorusunu soruyor. Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri'de kar ne zaman yağacak? Meteoroloji 5 il için soğuk hava ve kar yağışı uyarısı yaptı. Vatandaşlar Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri hava durumlarını ve okullar tatil mi sorusunu araştırıyor. Bu illerde kar yağışının ne zaman başlayacağı konusunda açıklamalar yapıldı. Peki Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri'de yarın okullar tatil mi?

Meteorolojiden alınan bilgilere göre tüm Türkiye soğuk hava dalgasınını etkisine giriyor. Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri de dahil olmak üzere bir çok ilde kar yağışı beklenmekte. Öğrenciler ve öğretmenlerin gözü MEB ve valilikten gelecek son dakika açıklamalarında. Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri'de yarın okullar tatil mi? Kar ne zaman yağmaya başlayacak? Konu hakkında detaylı bilgi ve bu 5 ildeki hava durumu haberimizde. İşte kar yağışı ve tatili hakkında detaylı bilgi...

SİVAS VE KAYSERİ OKULLAR TATİL Mİ?

Meteorolojinin yaptığı açıklamalar ardından gözler MEB ve valiliğe çevirildi. Kar yağışının yoğunluğuna göre okullar tatil mi belli olacak. Sivas ve Kayseri'de yarın okullar tatil mi değil mi henüz bir açıklama gelmiş değil. Gelen son dakika haberlerini karar.com adresinden takip edebilirsiniz.

5 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta çarşamba için kar yağışı ve soğuk hava uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çarşamba günü Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta kar yağışı ve soğuk hava bekleniyor. Bölge genelinde 1 Aralık Perşembe günü de hafif kar yağışı etkili olacak. Kar yağışının cuma güne öğle saatlerine kadar devam etmesi tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının ise kar yağışı ile hissedilir derecede düşeceği, 8-10 derece azalarak normalin altına düşeceği belirtildi.

16-11/29/hava-durumu-1480446285.PNG

Sivas, Kayseri ve Yozgat'ın doğu ilçelerinde çarşamba günü güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar, perşembe günü ise bölge genelinde kuzeyli yönlerden orta kuvvetli rüzgarın etkili olacağı ifade edilen açıklamada, yetkililerden ve vatandaşlardan soba ve doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmaları istendi.

KIRŞEHİR, YOZGAT VE NEVŞEHİR'DE KAR TATİLİ OLACAK MI?

Kırşehir, Yozgat ve Nevşehir'de yarın okullar tatil mi? Öğrenci ve velilerin en çok kafasını kurcalayan soru bu oldu. Kar tatili ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kar yağışının yoğunluğuna göre bir karar vermesi bekleniyor.

BUNLARA DİKKAT!

Acil yardım, kurtarma, yol bakım ve müdahale araçlarının, görev mahalline en seri şekilde ulaşmaları için, sürücülerimizin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri, ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergâhları kullanmaları, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesi ve acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarını aramaları, Elektrik kesintisi ve buna bağlı olarak oluşacak su kesintisi, ısınma ve aydınlatma gibi günlük ihtiyaçların karşılanması hususunda tedbirli ve dikkatli olmaları,

Elektrik enerjisinin sağlıklı verilemediği hallerde oluşabilecek düzensiz voltaj durumlarında, elektrikli ev aletlerinin kontrollü bir şekilde kullanılması,Görevli ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırma yönünde destekleyici anlayışla; site, apartman ve işyeri sorumlu yönetici ve sahiplerinin imkânları ölçüsünde mevcut alanlarını, giriş ve çıkış yollarını kar ve buzdan temizlemeleri,

TÜM KAR YAĞIŞI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı ve olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü günlerde, sağlık yetkililerinin önerdiği gibi; Yaşlı, çocuk, hamile bayanlar ile kalp ve akciğer hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması, Hava koşullarına uygun giysilerin giyilmesi, Zorunlu olmadıkça av, gezi, piknik amaçlı açık araziye çıkılmaması, Kapalı alanlarda mangal gibi aparatların kullanılmaması, baca temizliğinin yapılması ve sobaların dikkatli yakılması, Can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN