Nokta Dergisi yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan tutuklandı

Nokta Dergisi yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan tutuklandı

Paralel Yapı'nın yayın organı Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı işleri Müdürü Murat Çapan tutuklandı. Nokta Dergisi 1 Kasım seçimleri sonrası '2 Kasım Türkiye iç savaşının başlangıç tarihi' kapağını yapmıştı.

Nokta Dergisi'nin gözaltına alınan Genel Yayı Yönetmeni Cevheri Güven ve sorumlu yazı işleri müdürü Murat Çapan, sevk edildikleri mahkemece ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan'' suçundan tutuklandı.

Nokta Dergisi'nin dün piyasaya çıkan sayısı hakkında savcılık toplatma kararı verdi. Öte yandan, derginin iki yöneticisi için de gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan Güven ve Çapan bugün adliyeye sevkedildi.

Derginin iki yöneticisi tutuklandı

Savcılık soruşturması sonrası Güven ve Çapan, tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevkedildi. Her iki isim de çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Nokta'dan 'iç savaş' tahriki

Paralel Yapı'nın yayın organı Nokta Dergisi, 1 Kasım seçim sonuçları üzerine hazırladığı kapakta,  '2 Kasım: Türkiye iç savaşının başlangıç tarihi' ifadesini kullanmıştı.

Derginin ilk vukuatı değil

Nokta Dergisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit cenazesi önünde durduğu montaj bir fotoğrafı kullanarak yaptığı kapakla da tepki çekmiş, dergi yöneticileri hakkında işlem yapılmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN