O son üç kilo nasıl verilecek?

O son üç kilo nasıl verilecek?

Diyete başladınız, epey yol aldınız, zayıfladınız ama son 2-3 kiloda takılıp kaldınız. Ne yaparsanız yapın başarılı olamıyorsunuz. “Diyette o son üç kiloyu vermek, ilk kiloların gitmesi kadar kolay değildir” diyen beslenme ve diyet uzmanı Ferin Batman, yeni kitabındaki tarif ve tüyolarla bu işin kolay yolunu gösteriyor.

Kime sorsanız 1-2 kilosunun olduğundan şikayet eder ama o şikayet hiç bitmez çünkü 1-2 kilo bir türlü verilemez. Peki daha çok mu spor yapmalı, daha mı az yemeli? Beslenme ve diyet uzmanı Ferin Batman, Destek Yayınları’ndan çıkan ‘Son 3 Kilo Diyeti’ kitabında son kilolarınızdan hızlıca kurtulmanızı sağlayacak tüyolar ve tarifler veriyor. Kısaca kilo vermenin bulmacasının nasıl çözüleceğini öğretiyor. Batman kitabında herkesin farklı genetik yapısının olduğunu, yağ depolama sisteminin kişiden kişey değiştiğini hatırlatıyor. Batman son 3 kilo diyeti programının bütün sağlığa odaklandığını, birbiriyle etkileşimi olan yiyeceklerden oluşması, pratik ve tok tutan tarifleri içermesi, kolay uygulanması ve ekonomik olması nedeniyle tercih edilebileceğini söylüyor.

Hormonal değişikliklerin kilo vermeyi etkilediğini belirten Ferin Batman “Hormonlarını yöneten kilosunu yönetir” diyerek hormon seviyesini dengelemenin dokuz yolunu şöyle sıralıyor: “Yemek yeme saatleriniz düzenli olsun. Yüksek proteinli bir kahvaltı yapın. Yemeklerde ve atıştırmalıklarınızda protein, yağ ve karbonhidratı dengeli bir şekilde tüketin. Omega 3 yağlarını tüketin. Her öğünde açlık hormonunu baskılayıcı gıdalar yiyin. Hacim açısından fazla, kalori bakımından küçük besinleri daha çok tercih edin. Aktivitelerden zevk alın. Yeterli ve kaliteli uyuyun. Düzenli egzersiz yapın.”

17-06/06/ekran-resmi-2017-06-06-235818.png

Kitaptaki ara öğünlerden biri de yağ yakıcı çay. Ferin Batman, tarifini şöyle veriyor: 1 elma, 1 limon, 1 çubuk tarçın, 3 adet tane karabiber, 5 karanfil, 1 çay kaşığı biberiye, 1 litre su. Bütün malzemeleri bir tencere içinde kaynatın. Dinlendikten sonra gün içinde tüketin.

Vitamin ve mineral eksikliklerinin de kilo verme sırasında önemli olduğunu anlatan Ferin Batman, özellikle demir eksikliğine dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyarıyor: “Demir eksikliği vücuttaki diğer hormonların da etkisiyle iştah artışına neden olur. Ayrıca zamanla metabolizmanızı zayıflatır.” D vitamini eksikliğiyle obezite arasında ilişkinin araştırmalarla ortaya konulduğunu belirten Batman, eksiklik var mı yok mu diye tespit edilip varsa eksikliğin giderilmesini tavsiye ediyor.

Kitapta ayrıca zayıfladıktan sonra toksinlerden arınmak için ayrıntılı detoks ile ömür boyu sağlıklı kiloda kalmak için kilo koruma programı da yer alıyor.  Ayrıca kaçamakları dengeleyecek ertesi gün diyet de bulunuyor.

BU 15 KURALA MUTLAKA UYUN

Beslenme ve diyet uzmanı Ferin Batman, kitabında 7 günlük bir liste veriyor, listede yer alan yiyeceklerin tarifleri de kitapta yer alıyor. O yiyecekler arasında elmalı yulaf, mantarlı omlet, yağ yakıcı tahıllı çorba, fırında sebzeli tavuk, mantarlı et sote, ev yapımı fıstık ezmesi de bulunuyor. Batman, başlamadan önce en az iki hafta boyunca son 3 kilo diyeti için yapılması gerekenleri 15 maddede sıralıyor:

1. Hemen başlayın

2. Her gün tartılın, yediklerinizi yazın.

3. Diyetinizde küçük de olsa hiçbir şeyi değiştirmeden uygulayın.

4. Dışarıda yemek kilo artışına neden olabiliyor, sefertasınızı hazırlayın.

5. Yeşilliklere yönelin.

6. Hayvansal proteinlerin yanına yoğurt eklemeyin.

7. Haftada en az üç gün yumurta tüketin.

8. Ara öğünleri atlamayın. 

9. Probiyotiklerden vazgeçmeyin.

10. Rafine edilmiş tahıllardan kaçının.

11. Su için.

12. Baharatlardan faydalanın.

13. İşlenmiş gıdaları, şekeri, tuzu ve alkolü diyetinizden çıkarın.

14. Biyoritminize göre beslenin.

15. Egzersiz yapın ama ağırlık çalışmayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN