Obeziteye karşı bir avuç fındık

Obeziteye karşı bir avuç fındık

Fındıkla ilgili önerilen tavsiyelere bir yenisi daha eklendi. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, fındığın obez olgulardaki yerinin ve mekanizmasının incelenmesi üzerine Türkiye ile Japonya’nın ortak bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Fındığın yağ miktarı yüksek olduğu içi toplumda genel olarak yanlış bir algının bulunduğunu ifade eden Alaşavar “Bu nedenle kilo artışına neden olacağı varsayıldığından tüketiminden çekiniliyor. Halbuki sert kabuklu meyveler kapsamında yapılan yüzde 30’a aşkın bilimsel çalışmaların ortak sonucuna göre 1 ila 6 ay boyunca günde 30-40 gram düzeyinde sert kabuklu meyve tüketiminin bireylerin vücut kitle indeksi değerlerinde bir değişime yol açmadığı gözlenmiş” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN