Ömer Çelik'ten ABD'ye sert tepki gösterdi

Ömer Çelik'ten ABD'ye sert tepki gösterdi

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD arasında Suriye'de yaşanan çatışmaların sonlandırılması için anlaşmaya varıldığını iddia eden ABD'ye sert tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları yanıtlayan Çelik, "Şunu kesinlikle kabul etmiyoruz, bunu bazı ülkelerin sözcüleri de söylüyorlar, 'Türkiye'yle Kürt unsurlar arasında PYD'yi kastederek bir uzlaşma ya da bir ateşkes sağlandı' gibi. Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir, meşru bir devlettir. Bir terör örgütüyle eşit değerlendirilerek bu ikisi arasında bir mutabakat varmış, bir anlaşma varmış gibi, bu değerlendirilemez" dedi.

Çelik ayrıca, "PYD'nin oradaki (Suriye'nin kuzeyi) hareketliliği Kürtlerin kazanımlarına dönük bir hareketlilik değildir. PYD'nin oradaki hareketliliği bir terör örgütünün kazanımıdır" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN