Önce Bab ve Münbiç ardından da Rakka

Önce Bab ve Münbiç ardından da Rakka

El Bab’ın DAEŞ’in önemli bir merkezi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Cerablus, Rai ve Dabık gibi El Bab’ı da terk edecekler. Ondan sonra Münbiç’e, Rakka’ya yöneleceğiz’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Rakka operasyonunu konuştuklarını söyleyerek, “Rakka’yı birlikte temizleyebiliriz. YPG bizim için terörist bir örgüt” dediğini açıkladı. Erdoğan, Fırat Kalkanı operasyonunda yeni hedefin de El Bab olduğunu belirterek “Ardından Münbiç’i temizleyeceğiz sonra da Rakka’ya yöneleceğiz” dedi.

MAHREMİMİZE GİRDİLER

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni’nde konuşan Erdoğan’ın gündeminde IŞİD ile mücadele ve ABD ile ilişkiler ağırlıktaydı.
Konuşmasında FETÖ ile mücadeleye de değinen Erdoğan, darbe girişimine ilişkin ‘’Bir kez daha milletimin kanını döktüler. Bunlar bizim haremimize girdiler, ümmeti parçaladılar. Bunlar sapık’’ dedi.

15 Temmuz gecesi 241 değil trafik kazasında hayatını kaybeden 5 kişiyle birlikte 246 kişinin şehit olduğunu 2 bin 194 vatandaşın da yaralandığını söyledi. Törende 2 bin 28 şehit ve gazi yakınının atamasını yaptıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: Bunlardan 419’u 15 Temmuz gazisi veya gazi yakını, 67’si de 15 Temmuz şehitlerimizin yakınıdır. Diğer atamalar da terörle mücadelede şehit olanların yakınlarından, mağdur, vazife ve hak malulü olarak kabul edilenlerden oluşuyor. Bugünkü atamayla birlikte sadece son iki yılda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yaptığımız atama sayısı 17 bin 74 kişiyi bulmuştur.”

OBAMA’YA DA ANLATTIK

Türkiye’nin yeni güvenlik konsepti gereği terörü artık kaynağında kurutmak için operasyonlar yaptığını anlatan Erdoğan bu kapsamda IŞİD’e karşı başlatılan Fırat Kalkanı harekatındaki son durumu anlattı. Operasyonun ilk ayağında Cerablus’un temizlendiğini daha sonra IŞİD için büyük önem arz eden Dabık’ın alındığını hatırlatarak şöyle devam etti:

DEAŞ’I BİRLİKTE TEMİZLERİZ

“Şimdi El Bab’a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli bir merkezi. El Bab’ı da onlar terk edecekler, mücadele öyle devam edecek. Ondan sonra Münbiç’e, Rakka’ya yöneleceğiz. Dün akşam (26 Ekim Çarşamba) Sayın Obama’yla uzun uzadıya bir görüşmemiz oldu ve görüşmelerimizle birlikte bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık. Şunu da söyleyeyim; PYD-YPG terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Rakka’da PYD-PKK, bunlar aynıdır zaten, YPG aynıdır, biz dedik ki ‘Gelin sizle beraber Rakka’dan DEAŞ’ı atalım. Bunu biz sizlerle beraber hallederiz.’ Bu gücümüz var. Bunlar nedir ya, basit bir terör örgütü. Bunların hepsi aynı.” - ANKARA AA

“SİNCAR YENİ BİR KANDİL OLMA YOLUNDA’’

Erdoğan Suriye’de olduğu gibi Irak’ta da mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Suriye ve Irak’ta, şu anda Kerkük’te, Musul’da, Telafer’de, Sincar’da bu mücadeleyi yine sürdüreceğiz. Niye? Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar’a müsaade edemeyiz, çünkü orada PKK var.”

YAKIN ARKADAŞLARIM DAHİL KİMSE MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASIN

15 Temmuz ile ilgili ‘darbe değil’ ve darbeciler hakkında mağduriyet üretilmesi söylemlerine sert çıkan Erdoğan “15 Temmuz gecesi 246 değil de 246 bin insanımız şehit olsaydı, bu mesele üzerinden polemik üretenler acaba darbeyi kabul edecekler miydi? O zaman da başka bir bahane bulacaklardı. Öyleyse ne darbenin ne darbe girişimine karışanların ne de o örgüte doğrudan veya dolaylı destek veren hiç kimsenin gözünün yaşına bakma hakkına sahip değiliz.Onun için kimse bize mağdur edebiyatı yapmasın, eğer benim yakın arkadaşlarımın içerisinde de varsa onlara da sesleniyorum, sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN