‘Örgütsel bir strateji uyguluyorlar’

‘Örgütsel bir strateji uyguluyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, çatı davadaki savunmaları değerlendirdi. Cuntacıların örgütsel bir stratejiyle hereket ettiğini söyleyen Aydın ifadelerle FETÖ’cülerin TSK’yı yıpratmaya çalıştığını belirtti.

15 Temmuz’un çatı davasının müdahillerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, sanık savunmalarını değerlendirdi. Darbenin planlayıcıları olan cuntacılan ortak ve örgütsel bir stratejiyle hareket ettiğini söyleyen Aydın, “Bizim gözlemlerimize göre bu stratejinin üç hedefi var. Birinci hedef, FETÖ’yü 15 Temmuz darbe girişiminden aklamak, ikincisi, teşebbüsünün başkaları tarafından planlanarak icra edildiği konusunda algı oluşturmaya çalışmak, üçüncü hedef, TSK komuta kademesi ile bir kısım kurumların yıpratılmasıdır” dedi.

Darbe ile ilgili açılan onlarca davada itirafçılar dışında örgüt mensubu olduğunu kabul eden kimsenin olmadığını belirtyen Aydın şöyle devam etti: “Aksine sanıkların bir kısmı kendisini Atatürkçü, bir kısmı ülkücü, bir kısmı da milliyetçi muhafazakar olarak tanımlıyor. Ama neredeyse tamamı kendisini FETÖ karşıtı ve FETÖ’yle mücadele eden TSK mensubu olarak lanse etmeye çalışıyor. Bu çabayı, hizmet adı altında örgüte atfedilen kutsiyetin ve bu çerçevede örgütü her türlü şaibeden korumaya ve kurtarmaya yönelik örgütsel bir davranışın yansıması olarak değerlendirmek gerekir. Sanıklar, örgütü aklamayı, kendilerini aklamaktan daha öncelikli bir görev olarak kabul etmekte.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN