PAEM, POMEM ve PMYO kapsamında polis alımı yapılacak |Polis Akademisi Başkanlığı duyurusu

PAEM, POMEM ve PMYO kapsamında polis alımı yapılacak |Polis Akademisi Başkanlığı duyurusu

PAEM, POMEM ve PMYO kapsamında 15 Bin 500 polis alımı yapılacağı açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafında yayınlanan duyurunun detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

2018 PAEM, POMEM ve PMYO kapsamında polis alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı duyurusunda konuya dair ayrıntılar belirtildi.  15 bin polis alımı haberlerinden sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden peş peşe duyurular geldi. Yayımlanan duyurulara göre toplam 15 Bin 500 polis alımı yapılacağı ve alınlarda aranan şartlar belirtildi. 

Polis Akademisi Başkanlığı duyurulara göre komiser yardımcısı ile Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi kapsamında polis alımı yapılacaktır. Ayrıca halihazırda görev yapan polisler arasından 500 komiser yardımcısı alımı da yapılacaktır. 

500 KOMİSER YARDIMCISI ALIMI

Polis Akademisi Başkanlığından yayımlanan duyuruya göre polisler arasından 500 komiser yardımcısı alımı yapılacak. Bu bağlamda İlk Derece Amirlik Eğitimine 450 Erkek, 50 Kadın olmak üzere toplam 500 öğrenci (Komiser Yardımcısı adayı) alınacaktır.

3 BİN KOMİSER YARDIMCISI ALIMI

Bunun yanı sıra Polis Akademisinden yayımlanan duyuruya göre PAEM ile 3 bin komiser yardımcısı alımı yapılacaktır. Bu bağlamda yayımlanan duyuruya göre 300’ü kadın, 2700’ü erkek olmak üzere toplam 3.000 (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapılacaktır. Başvuru tarihleri ise KPSS'den sonra açıklanacaktır.

10 BİN POLİS ALIMI

Yayımlanan duyuruda Polis Meslek Eğitim Merkezi kapsamında da 10 bin polis alımı yapılacaktır. Söz konusu alımlar lisans ve ön lisans mezunları arasından yapılacaktır. Başvuru tarihleri ise yine KPSS'den sonra ilan edilecektir.

2500 POLİS ALIMI

Polis Meslek Yüksek Okulu bünyesinde de 2 bin 500 polis alımı yapılacaktır. En az lise mezunu adaylar başvuru yapabilecektir. Başvuru tarihleri ise 30 Haziran’da gerçekleştirilecek olan YKS'den sonra ilan edilecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN