Pakistan'ın Lahor kentinde patlama: 10 ölü, 70 yaralı

Pakistan'ın Lahor kentinde patlama: 10 ölü, 70 yaralı

Pakistan'ın Lahor kentindeki bir protesto gösterisine bombalı saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre, on kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

Pakistan’ın en kalabalık eyaleti Pencap'ın başkenti Lahor'da meydana gelen patlamada en az 10 kişi yaşamını yitirirken, 70 kişi de yaralandı.

Pencap Eyaleti Polis Sözcüsü Nayab Haider, yaptığı açıklamada, "Patlamanın intihar saldırısından kaynaklandığını düşünüyoruz." dedi. Ayrıca, emniyet kaynakları, saldırıda yaralananların sayısının 70'e yükseldiğini bildirdi.

NAVAZ ŞERİF KINADI

Yerel medyaya yansıyan görüntülerde caddede bulunan kalabalığın arasında bombanın patladığı, insanların korku ve can havliyle kaçıştığı görüldü. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, saldırıya ilişkin bir kınama mesajı yayımladı. Öte yandan, Cemaat-ul Ahrar örgütü, saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

PROTESTO SIRASINDA

Patlama, yüzlerce ilaç üreticisi ve kimyagerin Pencap Eyalet Meclisi yakınlarındaki Mall Caddesi'nde düzenlediği protesto esnasında meydana gelmişti.

Lahor'da geçen yıl Paskalya Bayramı kutlamalarında bir parkta düzenlenen bombalı saldırıda 70'den fazla insan ölmüştü.

İSLAMABAD/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN