Paralel eleştirisine raporlu cevap

Paralel eleştirisine raporlu cevap

Diyanet FETÖ’nün dini istismarına göz yumdu eleştirilerine karşı rapor hazırlıyor. Raporla “Fetullah Gülen, Diyanet’te bir vaizdi. Diyanet, 15 Temmuz’a kadar neden FETÖ’yle ilgili bir şey söylemedi” eleştirilerine cevap verilecek.

EROL METİN /ÖZEL HABER

Dini istismar eden FETÖ’nün 15 Temmuz’daki kalkışmasına karşı net duruş sergileyen kurumların başında Diyanet İşleri Başkanlığı geldi. Başkan Prof. Dr. Mehmet Görmez, darbe girişiminden haberdar olur olmaz tüm camilerden sela okutulması talimatı vererek, halkı asker kıyafeti giyen FETÖ’cü teröristlere karşı direnişe çağırdı.  FETÖ’nün sivil dini bir oluşum olmadığı kamuoyuna anlatıldı. Ancak buna rağmen Diyanet’e “FETÖ, 40 yıldır dini istismar ediyor. İster istemez din temelli bir yapı olarak ortaya çıktı. Fetullah Gülen, zaten Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bir vaizdi. Diyanet, 15 Temmuz’a kadar neden FETÖ’yle ilgili bir şey söylemedi?” şeklinde eleştiriler yöneltildi.

UZMANLAR HAZIRLIYOR

Diyanet’i töhmet altında bırakacak şekilde dillendirilen bu tarz eleştirilerin hakkaniyetle bağdaşmadığı yönünde Diyanet uzmanları tarafından bir çalışma yürütülüyor. Görmez’in geçmişteki FETÖ’nün dinler arası diyalog projesi aleyhindeki sözleri ve FETÖ’ye istismar alanı oluşturan Mesiyanik hareketler ile rüyayla amel konusundaki açıklamaları, rapor haline getiriliyor. Görmez’in “İslam inancına göre asla dinler arası diyaloğun olamayacağı, sadece din adamları arasında bir diyaloğun olabileceği” yönündeki ifadeleri, Diyanet uzmanlarının hazırlayacağı raporla kamuoyunun dikkatine sunulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN