Paralel Yapı'nın dergisi Nokta'nın 'İç Savaş' tahrikine toplatma kararı

Paralel Yapı'nın dergisi Nokta'nın 'İç Savaş' tahrikine toplatma kararı

Paralel Yapı'nın yayın organı Nokta Dergisi 1 Kasım seçimini kapak yaptığı son sayısında AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini 'iç savaşın başlangıcı' olarak yansıttı. Derginin toplatılmasına karar verilirken yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan gözaltına alındı.

Paralel Yapı'nın yayın organı Nokta Dergisi 1 Kasım seçimini 'iç savaşın başlangıcı' kapağı ile yansıtararak provokasyonlarına yenisini ekledi. Provokatif yayın üzerine dergi hakkında toplatma kararı verilirken genel yayın yönetmeni Cevheri Güven ve Yazıişleri Müdürü Murat Çapan gözaltına alındı.
 
Nokta dergisi, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla "2 Kasım Pazartesi Türkiye İç Savaşı'nın başlangıcı" başlığını kullanarak provokatif bir kapak yaptı.

15-11/02/resized_25291-d9f09c9ecsxcqndxaaaeooq-1446476109.jpg

1 Kasım seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından yeni sayısının kapağını sosyal medya hesaplarından paylaşan dergi yöneticileri, "2 Kasım Pazartesi Türkiye İç Savaşı'nın başlangıcı" başlığını kullandı.

Provokasyon kapağına toplatma kararı

Nokta dergisinin iç savaş kışkırtıcılığı üzerine yargı harekete geçti. Derginin son sayısı hakkında toplatma kararı verilirken Nokta binasına gelen Güvenlik Şube ekipleri, toplatma kararını tebliğ etti. Dergi binasındaki tüm dergiler polisler tarafından toplandı. Toplatma işleminin dağıtım yerlerinde de başladığı öğrenildi.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan da ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Nokta'nın ilk provokasyonu değil

Nokta dergisi daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şehit cenazesinin önünde selfie çekerken gösteren montaj bir kapakla çıkmış o sayı da toplatılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN