Paris suikastlarında kritik isim ‘Özden Han’

Paris suikastlarında kritik isim ‘Özden Han’

Paris’te 3 kadın PKK’lının öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Paris Savcılığı’nın Türkiye’ye “Özden Han kimdir?” diye sorduğu ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı’nın ise Özdan Han’ ile ilgili ‘Bilgimiz yok’ cevabı verdiği öğrenildi.

[Karar]
HİLAL ÖZTÜRK

Terör örgütü PKK’nın kurucu kadrosundan Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve aktivist Leyla Söylemez’in 9 Ocak 2013’te Paris Kürdistan Enformasyon Merkezi’nde öldürülmesiyle ilgili yargılama başladı. Ancak üçlü cinayetin tek faili olarak tutuklanan Ömer Güney’in sağlık durumunun ağırlaşması nedeniyle duruşma aralık ayına ertelendi. Soruşturmada ise Güney’in bağlantıları ile ilgili hiçbir ayrıntıya ulaşılamadığı belirtiliyor. Ancak, soruşturmayı yürüten savcılığın, Türkiye’ye ‘Özden Han’ adlı bir kişiyi sorduğu ortaya çıktı.

KARAR’ın ulaştığı Dışişleri Bakanlığı kaynakları 2013’te “Özden Han” ile ilgili Fransa’dan gelen soruya “Bu konuda herhangi bir bilgi yok” yanıtının verildiğini belirttiler. Cinayet soruşturması iddianameye dönüştüğünde, Fransız medyası, Paris Savcılığı’nın MİT’i adres gösterdiğini ileri sürmüştü. Ancak aynı haberler Güney’le bağlantılı olan MİT görevlilerinin Paralel Yapı mensubu olduğu iması da yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN