Paris'te hareketli dakikalar! 'Bölgeden uzak durun' çağrısı

Paris'te hareketli dakikalar! 'Bölgeden uzak durun' çağrısı

Fransa'nın başkenti Paris'in ünlü Şanzelize Bulvarı'nda bir sivil aracın polis aracına hızlı bir şekilde çarptıktan sonra alev aldı. Kısa süre sonra infilak eden aracın içindeki sürücünün silahlı olduğu ifade edildi. Bilinçsiz bir şekilde yerde yatan sürücünün polis tarafından gözaltına alındığı ifade edildi. Olay nedeniyle civardaki metro istasyonları kapatılırken, Elysee Sarayı'nın önündeki güvenlik önlemleri artırıldı. AFP, güvenlik yetkililerinin sürücünün 'büyük ihtimalle' ölü olduğunu açıkladığını duyurdu. Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, olayın bir saldırı girişimi olduğunu aktardı.

Champs Elysees meydanında, bir sürücünün, aracıyla bir jandarma minibüsüne çarpmasının ardından güvenlik güçleri alarma geçti. BFM televizyon kanalının polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, jandarma aracına çarpan otomobilin alev aldığı ve  aracın içinde kalaknikof, gaz bombaları ve gaz şişeleri bulunduğunu açıkladı. 

"PARİS TERÖRLE MÜCADELE SAVCISI ÖN SORUŞTURMA BAŞLATTI"

Paris Terörle Mücadele Savcılığı, bir sürücünün aracını bilinçli olarak jandarma minibüsüne çarpmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre- Henry Brandet, konu ile ilgili olay yerinde basına yaptığı açıklamada, "Bu olayla ilgili Paris Terörle Mücadele Savcısı ön soruşturma başlattı." dedi. Brandet, "Bunun bilinçli bir saldırı olduğu görülüyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan BFM televizyon kanalı, zanlının şüpheli terör listesinde olduğunu ve araç içinde gaz dolu şişe bulunduğunu duyurdu.

Haberde, sürücünün bilinçli olarak jandarma minibüsüne çarptığı ifade edildi. Paris'te 13 Kasım 2015'te meydana gelen terör saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

Geçen 14 Temmuz'da Nice kentinde düzenlenen ve 86 kişinini hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından OHAL uygulamasının yeniden uzatılması kararlaştırılmıştı. Paris'in Champs Elysees Caddesi'nde Türkiye'nin Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin önünde nisan ayında düzenlenen saldırıda bir polis hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmıştı. Saldırgan olay sırasında öldürülmüştü. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN