Pendik'te Eşini öldüren kadın için karar verildi

Pendik'te Eşini öldüren kadın için karar verildi

Pendik'te boşanma aşamasında olduğu kocası Murat Taşocak'ı, silahla öldürdüğü iddia edilen Beyhan Taşocak, 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu  yargılanan Taşocak ile taraf avukatları katıldı. Öldürülen Murat Taşocak'ın  annesi Ayla Tepe de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, söz verilen Beyhan Taşocak ölümle tehdit edildiği için  eşinden ayrıldığını savunarak, "24 Temmuz 2016'da ölen eşim ve ailesi tarafından  saldırıya uğradım. Buna ilişkin şikayetimi yaptım ve koruma kararı çıkarmıştım.  Ben olay günü de maktulü şikayet etmiştim. Koruma kararım çıkmasına karşın etkin  bir şekilde cezalar uygulanıp tedbir kararları icra edilmiyordu. Söz konusu  kararlara ilişkin hapis uygulaması olsaydı bunlar yaşanmayacaktı. Olay günü  sadece kendimi korumak için silahı kullandım. Olayların bu noktaya geleceğini  tahayyül bile edemiyordum." dedi.

BERAATİNİ İSTEDİ

Ölen Murat Taşocak'ın annesi Ayla Tepe ise "Ben anneyim, benim acımın  tarifi de adı da yok. Evladımı kaybettim. Ben bir anneyim. Evladımı mahşere kadar  hiç göremeyeceğim. Mahkemenin en yüksek kararı bile benim duygumu  hafifletmeyecektir. Heyetin geceleyin yastığa başını koyduğunda vicdanlarını  sızlatmayacak bir karar vermesini bekliyorum." diye konuştu. Son sözü sorulan sanık Taşocak, beraatını istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Beyhan Taşocak'ı "kasten  öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suçu,  müştekinin kendisine karşı gerçekleştirdiği haksız fiilin yarattığı hiddet,  şiddet ve elemin etkisi altında kalarak işlediği gerekçesiyle cezayı 21 yıla  indiren heyet, sanığın duruşmadaki iyi halini de takdiri indirim nedeni kabul ederek cezayı 17 yıl 6 aya düşürdü.

Mahkeme heyeti, sanık Beyhan Taşocak'ı "yasak nitelikte suç unsuru  oluşturan ateşli silah bulundurma ve taşıma" suçundan 1 yıl 3 ay, silahla tehdit  suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin de devamına  hükmetti.

DURUŞMA BİTİMİNDE AÇIKLAMA

Öte yandan, davanın bitmesinin ardından bazı dernek ve platform  üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, adliye önünde basın açıklaması  yaptı.

Grup adına açıklama yapan Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği  Başkanı Cengiz Dinçer, Murat Taşocak'ın ailesine başsağlığı dileyerek, kadınların  içinde erkeğe duyulan öfkenin ne boyutlara vardırıldığının bu cinayet ile açıkça  görüldüğünü söyledi.
 
İSTANBUL/İHA
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN