PKK’ya 15 Temmuz misyonu: Algı terörü

PKK’ya 15 Temmuz misyonu: Algı terörü

Güvenlik uzmanları, bölücü terör örgütü PKK’nın, 15 Temmuz ihanetinin ardından yeni bir misyon yüklendiğini, bu kapsamda FETÖ ve IŞİD ile asimetrik eşgüdüm içinde hareket ettiğini belirtiyor.

ZİVER BÜYÜKTAŞ

Karar’a konuşan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, PKK’nın yeni misyonunu şöyle açıkladı:

* Taktik, operatif, stratejik ve istihbarat konularından başlayıp jeopolitik, uluslararası güç ve rekabet mücadelesi ile devletin ve güvenlik kuvvetlerinin dengesini ve insicamını bozmak.

* Halkın devletine ve güvenlik kuvvetlerine karşı güvensizlik ve inançsızlık üretmesini sağlamak. Şebeke merkezli etki odaklı terör uygulamaları üretmek.

* FETÖ ve IŞİD ile asimetrik eş güdüm içinde hareket etmek. Zihin ve algı terörü yaratmak. Kamuoyunda korku, gelecek kaygısı ve belirsizlik yaratmak. Etnik ve mezhebi kırılganlık oluşturmak.

GAZİANTEP SALDIRISI KİRLİ İŞBİRLİĞİ

Terör örgütlerinin birlikte hareket etmesine Gaziantep saldırısını örnek veren Ağar, şöyle devam etti: IŞİD, Gaziantep saldırısını gerçekleştirdikten sonra PKK yanlıları sokak ve sosyal medya provokasyonlarına başladı. Devletin dikkati FETÖ’den başka yere kaydırılmak istendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN