Poroşenko'dan Putin'e uyarısı: Rusya bize saldırırsa büyük bir bedel öder

Poroşenko'dan Putin'e uyarısı: Rusya bize saldırırsa büyük bir bedel öder

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda “büyük bir bedel” ödeyeceği uyarısında bulundu.

NBC’ye konuşan Poroşenko, “Özgürlüğümüz, demokrasimiz, toprağımız için savaşacağız. Ruslar bize saldırırsa bunun için büyük bir bedel öderler” dedi.

Rusya ve Ukrayna ilişkileri, Pazar günü Rusya’nın Kerç Boğazı’nda üç Ukrayna gemisine girişi kapatması ve 23 mürettebatı esir almasının ardından sarsılmaya başlamıştı. Ukrayna söz konusu olayın “saldırı eylemi” olarak nitelendirirken, Rusya ise Ukrayna gemilerinin Rus bölgesine izinsiz girdiği açıklamasında bulunmuştu.

PUTİN S-400'LERİ YIĞDI

Rus haber ajansı Interfax, Rusya'nın Kırım yarımadasına S-400 füze savunma sistemleri konuşlandıracağını duyurdu. Interfax haberini Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırdı. 

Rusya Donanması'na ait koramiral mayın tarama gemisi Zakharin'in Karadeniz'den Azak Denizi'ne doğru hareket ettiği bildirildi.

NATO'DAN UKRAYNA'YA DESTEK 

NATO'nun 29 müttefiki ise, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim çerçevesinde Kiev yönetimine olan desteğini yineledi.

NATO, Rusya'ya Ukraynalı gemi ve denizcileri serbest bırakması çağrısı da yaptı.

İSTANBUL/DHA 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN