Prof. Dr. Ahmet Özet, hastaya acı veren biyopsinin yapılmayacak

Prof. Dr. Ahmet Özet, hastaya acı veren biyopsinin yapılmayacak

Her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı kanser hastalığının teşhisinde yeni bir yöntem daha geliştirildi: Kan tahlili. Prof. Dr. Ahmet Özet, bu sayede hastaya acı veren biyopsinin yapılmayacağını söylüyor.

Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (American Society of Clinical Oncology-ASCO ) tarafından düzenlenen ve kanser hastalıklarında önemli gelişmelerin paylaşıldığı kongrenin 52’ncisi gerçekleştirildi. Kongredeki bilgiler, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nce düzenlenen Best Of ASCO’da hekimlere aktarıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özet, kan tahliliyle kanserin teşhisinin de konuşulduğunu söyledi.

Kandan kanser teşhisi yapılmasının kanser tanısını ve tedavisi açısından faydasını aktaran Özet, “Tümöral oluşum ortaya çıktığında, oradaki hücreler ilerleyen süreçte kana geçiyor. Kan üzerinde  inceleme yapılması hastaları yoran biyopsi olarak adlandırdığımız işlemlerden uzak tutuyor. Dolayısıyla daha kolay bir şekilde hastayı değerlendirip tanıya ulaşabiliyoruz. Bu giderek yaygınlaşan bir yöntem, henüz standart değil. Ancak gelecek dönemde yaygın olarak birçok yöntemin yerini alacak gibi görünüyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN