Putin ve BM Başkanı Guterres, Petersburg’da bir araya gelecek

Putin ve BM Başkanı Guterres, Petersburg’da bir araya gelecek

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu kapsamında BM Başkanı Antonio Guterres ile görüşmesi sırasında, Ortadoğu, Kore ve Ukrayna krizlerinin yanı sıra Rusya’nın temsilciliğinin tam olarak belli olmadığı BM sisteminin reformnu masaya yatıracak.

Rusya Devlet Başkanı’nın Danışmanı Yuriy Uşakov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin’in BM Genel Sekreteri Guterres’ı ağırlayacağını belirterek şunları söyledi:

“Liderler terör, Suriye, Kore, Ukrayna krizi, BM sisteminin reformu gibi güncel uluslararası sorunları ele alacak. BM’ye ilişkin durumu yakından izliyoruz çünkü Rusya’nın BM’nin çeşitli kurumlarında temsilciliği yetersizdir. Guterres, Putin ile bunu da görüşecek. Guterres kendisi reformla ilgileniyor çünkü BM sisteminin iyileştirilmesi gerektiğini anlıyor.“

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN