Putin'e Rusya içinden ağır eleştiriler

Putin'e Rusya içinden ağır eleştiriler

Sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesinin ardından Moskova'nın tavrına Rusya içinden tepkiler büyüyor. Rus medyası ekonomik yaptırımlardan Rusya'nın zarar göreceğini vurgularken Duma milletvekili Gudkov, "Yüzünüz kızaracak" uyarısında bulundu.

Putin yönetimi uçak krizinin ardından Türkiye'ye karşı ekonomiden eğitime, bilimden spora kadar her alanda ambargo kararlarını üst üste devreye sokarken 'içerden ateş'le karşı karşıya kaldı. Rus medyası ekonomik yaptırımların en büyük zararı Rusya'ya vereceğini dile getirirken Adil Rusya Partisi Milletvekili Rudkov, Türk vatandaşlarına yönelik baskıları eleştirirek, "Sonradan yüzünüzü kızartacak işler yapmayın" çağrısında bulundu.

Yaptırımların Rusya'ya bedeli ağır olacak

Gazeta.ru adlı sitede yer alan başyazıda, Moskova'nın Türkiye'ye karşı uygulama kararı aldığı ekonomik yaptırımların öncelikle Rusya'nın kendisine zarar vereceği savunuldu.   Yazıda şunlar  kaydedildi?

"Erdoğan'ın, Türkiye-Suriye sınırında nerede uçarlarsa uçsunlar Rusya uçaklarını vurmama garantisi vermeyeceği açık. Rusya'nın yaptırımları Erdoğan'a ülke içinde propaganda imkanı veriyor. Aynı, Batı'nın Rusya'ya karşı yaptırımlarının bizim başkanımıza bu imkanı verdiği gibi. Bu yaptırımlar öncelikle Rusya ekonomisine zarar verdi. Ancak, bazı Batı ülkeleriyle sıcak ilişkiler sağlanmasına karşın Moskova, henüz tek taraflı olarak yaptırımları kaldırmadı. Geri adım atmak bizde siyasi zayıflık olarak kabul ediliyor. Ancak bu tepki, hafif deyişle, bizim çıkarımıza değil.

Türkiye Petrol ve doğalgazı Ortadoğu'dan alabalilir

Türkiye ile ilişkileri kesmenin bedeli ağır olacak. Türkiye, Rusya'nın ticari ortakları arasında altıncı sırada. Rusya'nın ihracatının yüzde 5'i bu ülkeye. Gıda ve tarım ürünlerinde, makine, ulaşım araçları, tekstil ve ayakkabıda bu ülkeden ciddi ithalatımız var. Türkiye olası bir durumda petrol ve doğalgazı hızla Ortadoğu ülkelerinden temin etme imkanına sahipken, Rusya yeni kıyafet, ayakkabı, beyaz eşya satın alamaz. Türkler için ise tabii en büyük darbe, turizmde olacak. Türkiye'ye yönelik yaptırımlar, iç ve dış yatırımcılar için, Rusya'nın kestirilmesi güç bir ülke olduğu konusunda yeni bir sinyal oldu."

Uçağı Türk öğrenciler mi düşürdü?

Adil Rusya Partisi Milletvekili Gudkov, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına baskı uygulandığı yönündeki haberleri değerlendirdi.

15-12/02/resized_b628a-f6adf0361.jpg

Bir ülkenin yönetimi ile halkını birbirine karıştırmanın büyük bir hata olduğunu belirten Gudkov, "Onları (Türk vatandaşlarını) Rusya'ya almıyorlar. Havalimanında onlarca saat beklemeye zorlayarak geri gönderiyorlar. Söyleyin bana, Türk öğrenciler mi uçağı vurdu? Türk inşaatçılar mı pilotu öldürdü?" ifadelerini kullandı.

Yüzünüzün kızarmaması için durun ve düşünün!

Gudkov, Nazizm'in insanları ırk ve milliyet gibi seçemeyecekleri faktörlerden dolayı ayırma tabi tutmak olduğunu ifade ederek, "Rusya'da yaşanan ve televizyonlarda propagandası yapılan da tam olarak bu. Dedelerimiz bunun için mi savaştı?" diye sordu.

Kırım'ın ilhakı, Ukrayna'daki iç savaş ve diğer olaylardan dolayı yurt dışındaki Rus vatandaşlarına ayrımcılık yapılmadığına işaret eden Gudkov, açıklamasında, "Peki Nazizm Ukrayna'da mı Rusya'da mı yeniden doğuyor? Sonradan yüzünüzün kızarmaması için durun ve düşünün" ifadesine yer verdi.

Vatandaş Rusya'nın yaptırımları hakkında ne düşünüyor?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN