Reina katliamı sanığından FETÖ taktiğiyle savunma

Reina katliamı sanığından FETÖ taktiğiyle savunma

2017’nin ilk saatinde Reina’da 39 kişiyi katleden terörist Masharipov’la aynı hücreden olduğu iddia edilen tutuklu Abuliezi Abuduhamiti, FETÖ mensuplarının uyguladığı taktiğe başvurdu. Terör örgütü IŞİD’e üye olmadığını söyleyen şüpheli, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sokağa çıktığını öne sürdü.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Yılbaşı gecesi Ortaköy’de 39 kişinin öldürüldüğü Reina saldırısı ile ilgili dava, 11 Aralık’ta Silivri’de görülmeye başlanacak. Terörist Abdulkadir Masharipov ile birlikte 51’i tutuklu 57 şüpheli hakim karşısına çıkacak. Soruşturmada saldırı ile ilgili birçok detay kamuoyuna yansırken dikkat çeken bir ifade ise ilk kez gün yüzüne çıktı.

KARAR’ın ulaştığı ve Masharipov ile aynı hücre yapılanmasından olduğu iddia edilen Abuliezi Abuduhamiti’ye ait ifadede, şüphelinin FETÖ üyelerinin darbe girişimi davalarındaki savunmalarına benzer taktiklere başvurduğu görüldü. Abuduhamiti, 15 Temmuz’da sokağa çıkıp darbe girişimini protesto ettiğini öne sürdü. Suriye’ye gittiğini kabul eden şüpheli, ifadesinde şunları söyledi: “İllegal olarak 2015 Nisan ayında bir sefer Suriye’ye giriş çıkışım oldu. Suriye’de bulunan arkadaşlarım beni aradı. Bana, ‘Sen orada çok eziyet çektin, buraya gel ve Çin’e gidip bir şeyler yapmak istiyorsan burada silah eğitimi al. Çin’e gidince bir şeyler yaparsın, Çinlilerin yaptığı eziyeti unutma’ dedi. Ben de Çin zulmüne karşı ileride bir şeyler yapmak düşüncesiyle Suriye’ye gittim. 15 gün kaldım ve döndüm. Herhangi bir eğitim ve faaliyete katılmadım. Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye geldim. Türkiye’ye karşı böyle bir şeyi nasıl düşünebilirim. Ben 15 Temmuz kalkışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile sokaklara çıkmış bir insanım. Benim Türklük şuurum var. Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlıyım. Kesinlikle böyle bir olayın içerisinde bulunmam hatta düşünmem bile.” FETÖ mensupları da 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşılmasının ardından sosyal medya hesaplarında hain kalkışmayı kınama taktiğine yönelmiş ve sonrasında düzenlenen demokrasi mitinglerine katılarak milli iradenin yanında duruyormuş gibi görünmeye çalışmışlardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN