Renault, Clio modelini operasyondan geçirdi

Renault, Clio modelini operasyondan geçirdi

Makyaj ile birlikte model, full-LED Pure Vision farlar ve yeni motor seçenekleriyle tüm dikkatleri üstüne çekecek. Araç Türkiye’ye yılın son çeyreğinde gelecek.

Fransız üreticinin tüm dünyada 13 milyon adet sattığı Clio, yeni görünümüne kavuşuyor. İlk olarak 1990 yılında Türkiye’de yollara çıkan model, 2012’de geçirdiği evrim ile adeta sınıf atladı. Clio 4 ile oldukça beğeni toplayan araç, 2015’te Türkiye’de 30 bin âdetin üzerinde sattı. Yeni karoser ile birlikte ızgaralardaki gündüz LEDlerinden kurtulan yeni Clio, diğer yeni nesil modellerinde yer alan C şeklindeki LEDleri kullanıyor. Full-LED farlarının içinde barınan C şeklindeki yeni nesil imza, aracı oldukça şık bir görünüme kavuşturmuş. Ön kısımda yer alan ızgara tamamen yenilenirken, hemen alt kısım daha modern bir görünüme bürünerek genişletilmiş. Aracın iç mekanında ise görsel kaliteye önem gösterilerek daha cesur bir hacme sahip olmuş. 

DAHA GÜÇLÜ DİZEL

Yeni Clio aynı zamanda yeni motor ve şanzıman seçenekleriyle de birlikte geliyor. Markanın en başarılı dizel ünitesi olan 1.5 dCi motor artık 110 beygirlik güç seçeneğini de sunacak. Mevcut motor seçeneklerine ek olarak, turbo benzinli Energy TCe ünitenin 120 beygirlik seçeneğinde 6 ileri düz vites seçeneği de yer alacak.

Yeni Clio tüm bu seçeneklerle birlikte tam 11 motor ve şanzıman seçeneğiyle birlikte gelecek. Araç, Media Nav Evolution ve Renault R-Link Evolution adıyla iki farklı bağlantı teknolojili multimedya sistemine sahip olacak. İlk kez Bose ses sistemini bir B segmenti bir araçta kullanan marka, yürüyen konser salonu olmaya aday gösteriliyor.

SON ÇEYREKTE GELİYOR

Arka park sensörlerine ek olarak Yeni Clio, versiyona bağlı olarak, ön park sensörleri ve geri vites kamerası da sunuyor. Daha üst segment modellerde bulunan Easy Park Assist sistemi sayesinde park manevraları aracın kendisi tarafından yapılıyor. Tüm bu özelliklerle Yeni Clio, yılın son çeyreğinden itibaren Türkiye’de boy gösterecek.

16-06/13/13kr07-smart.jpg

SMART ÇEKİRDEK AİLE OLUYOR

Avrupa’nın ikonik otomobil markalarından olan Smart; Fortwo, Fortwo Cabrio ve 4 kişilik Forfour modelleriyle yeni nesline kavuştu. Aileye yeni dahil olan Fortwo ve Forfour, farları, ön konsoldaki havalandırma sistemleri ve kendilerine özgü tasarımları ile dikkat çekiyor.

İki aracında motorları arka tarafta yer alıyor. Şehiriçi kullanımını oldukça keyifli hale getiren modeller, renkli, enerjik, sportif ve özgün dış tasarımıyla oldukça eğlenceli bir görünüm vadediyor. Artan güvenlik ihtiyaçlarına rağmen 2,69 metre uzunluğu değiştirilmeden geliştirilen yeni iki model, artık daha fazla alan sunuyor. Minik boyutlarına rağmen Fortwo’nun dönüş çapı 6.95 metreden, Forfour’un ise 8.65 metreden oluşuyor.

3 SİLİNDİRLİ MOTORLAR

Araçlarda standart olarak sunulan ve yüksek süratte savrulmayı engelleyen yan rüzgar yardımcısı (crosswind assist), ESP yer alıyor. Smart tüm model seçeneklerinde iki farklı motor seçeneği kullanıyor. Araçların kalbinde yer alan twinamic isimli 6 ileri oranlı çift kavramalı şanzıman son teknolojiyle donatılmış. 3 silindirli, 999cc’ye sahip olan ilk seçenek 71 beygir gücünde. 898 cc’lik seçenek ise 90 beygir güç üretiyor.

DAHA SPORTİF BİR EGEA İÇİN YOLA ÇIKTI

Fiat, Egea projesinde atağa doymuyor. Marka, iki yıl aradan sonra tekrar C-hatchback pazarına geri döndü. Bizimde bu haftaki test konuğumuz olan çiçeği burnunda Egea HB, LED gündüz farları, krom ön ızgara ve sis farlarıyla ile dikkat çekiyor. Sportif çizgilere sahip olan araç, dinamik duruşuyla ön plana çıkmış. 440 litrelik bagaj hacmi sınıfının en iyilerinden. Aracın iç mekanına geçtiğimizde sedan seçenekten farklı olarak 7 inçlik HD tablet ekran, ileri sürücü destek sistemleri, yeni nesil Uconnect sistemi, Apple Car Play ve Android Auto bağlantı sistemleri gibi özellikler yer alıyor.

16-06/13/dhgfrdj.jpgMalzeme kalitesi ve işçilik sınıf standartlarında. Arka kısımda baş ve diz mesafesi HB bir otomobile göre oldukça başarılı. Araçta görev yapan 1.4 litrelik turbo benzinli ünite 120 beygir güç 215 Nm tork üretiyor. Oldukça sportif motor, 0-100 kilometre hızlanmasını 9,6 saniyede tamamlıyor. Maksimum 200 kilometre hız yapan araç, fabrika verisine göre 100 km’de 6 litrelik tüketim gerçekleştiriyor. Bizim sürüşümüz boyunca araç yol bilgisayarına 6.8 litrelik tüketim değerini yansıttı. Tatlı sert süspansiyon sistemi, araca dinamik bir yapı kazandırırken, yol tutuş konusunda da beklentilerimizin üstünde çıktı.

İKİNCİ ELDE RAMAZAN BEREKETİ

İkinci el otomobil pazarı 9 gün olarak açıklanan bayramla birlikte hareketleniyor. Türkiye’de bayrama kadar 100 bin aracın el değiştireceği planlanıyor. Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, “Bayrama kadar Bursa’da 2 bin 500 ikinci el aracın alım satımı olur. Sıfır araçlardaki fiyatların yüksek olması vatandaşı bu sene de ikinci ele yönlendirdi. Fiyatlarda geçen yıla göre en az 3 bin liralık bir artış var. Modeline ve markasına göre bu artış daha da yüksek olabiliyor. Dövizin yükselmesi, sıfır araç fiyatlarındaki artış, ikinci el sektöründe de bir fiyat yükselmesi yaşanmasına neden oldu” dedi.

16-06/13/13kr07-ford.jpg    

KADIN TAKIMI YELKENLE YARIŞIYOR

Ford Otosan, 2013 yılında kurduğu Ford Otosan Yelken Ekibi’yle başarılarına yenilerini ekliyor. Ekip 2013 senesinde, Ford Otosan’da yelken sporuyla ilgilenen çalışanlar tarafından, yelkenci yöneticilerin destekleri ile kuruldu. Ford Otosan Kadın Yelken Takımı, 29-31 Temmuz tarihlerinde Türkiye’nin ilk kurumsal kadın yelken kupası olan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda yarışacak. Yelken Kupası, kurumlarda çalışan kadın yelkencileri yarıştırmayı ve Türkiye’de kadın yelkenciliğini geliştirmeyi hedefliyor. Yelken Federasyonu’nun desteği ile gerçekleşecek Kupa’nın gelirleri ile de AÇEV’e destek olunacak.

16-06/13/13kr07ferrari.jpg

YILIN MOTORU YİNE FERRARİ

Ferrari, ‘Uluslararası Yılın Motoru’ töreninde ödül rekoruna imza attı. 488 GTB ve 488 Spider modellerinde kullanılan 670 beygir gücündeki 3.9 litrelik V8 turbo motoru, 30’dan fazla ülkeden gelen 63 uzman (Engine Of The Year) tarafından ‘Yılın Motoru’ seçildi. Ferrari’nin turbo motoru, ‘Yılın Motoru’ unvanıyla birlikte ‘3 litre 4 litre Silindir Hacmi’ kategorisiyle beraber ‘Yılın Performans Motoru’ ve ‘Yeni Motor’ kategorilerinde de ödülleri topladı. Uluslararası Yılın Motoru Ödülleri başkanı Graham Johnson, markanın 670 beygir gücündeki 3.9 litrelik V8 turbo motorunun günümüzde üretilen en iyi motor olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN