Reuters'tan yine aynı iddia: Rejim YPG bölgesine girdi

Reuters'tan yine aynı iddia: Rejim YPG bölgesine girdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esad rejiminin Halep kent merkezine yakın bir konumda olan ve terör örgütü YPG'nin kontrolünde bulunan el Halak, Bani Zaid ve Bustan al Basha bölgelerine girdiğini iddia etti.

Reuters'ın haberine göre, Beşar Esad hükümetine bağlı güçler, terör örgütü YPG tarafından kontrol edilen ve Halep kent merkezine yakın konumdaki el Halak, Bani Zaid ve Bustan al Basha bölgelerine girdi. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi rejim güçlerinin terör örgütü YPG'nin kontrolündeki Halep kent merkezinin kuzeyinde kalan bölgelere girdiğini belirtti.

TOPÇU ATIŞIYLE GERİ ÇEKİLDİLER

Geçtiğimiz gün Suriye’de Şam rejimine bağlı milis güçleri terör örgütü YPG’yi desteklemek için yaklaşık 50 araçlık konvoyla Afrin’e girmeye çalışmıştı. Milis güçler TSK'nın topçu atışıyla geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Reuters, Halep'ten yola çıkan Esad yanlısı güçlerin Afrin'e girmeye başladığını duyurdu. Görüntülerde rejim bayrağı taşıyan grubun, PYD'ye detek veren İran bağlantılı Şebbiha milisleri olduğu öğrenildi. TSK, konvoyun güzergahındaki Meyremin, Kuraybah bölgelerini SİHA ve toplarla bombaladı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN