Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yemekten zehirlenen öğrencilerin sayısı 190’a ulaştı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yemekten zehirlenen öğrencilerin sayısı 190’a ulaştı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kampüs yemekhanesinden bu akşam yemek yiyen öğrencilerden zehirlenenlerin sayısı 473’e yükseldi.

Fener mahallesindeki RTEÜ kampüs yemekhanesinde dün öğle ve akşam yemeğinde çıkan köfteden yiyen öğrenciler bir süre sonra kusma, mide bulantısı ve ishal şikayetleri nedeniyle Rize Devlet Hastanesi ve RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurmaya başladı. Yedikleri yemekten zehirlenen kız ve erkek öğrencilerin hastanelere akını gece boyunca devam ederken, sayı bugün sabah saatlerine kadar 473'e ulaştı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Acil' koduyla göreve çağrılan doktor, hemşire ile sağlık personelleri gece boyunca yoğun bir mesai yaptı. Öğrencilerden 463'nün hastanelerden taburcu edildiği 10 öğrencinin ise yatarak tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Vali Erdoğan Bektaş, “Öğle ve akşam saatlerinde yenilen yemekten dolayı öğrencilerimiz zehirlenmiştir. Hastanede gerekli müdahaleler kendilerine yapılmıştır. Tam olarak neden zehirlendiklerini en kısa zamanda çözeceğiz. Tahliller için yemeklerden gerekli numuneler alınmıştır. Ailelerimiz rahat olsunlar. 190 öğrenci arasında durumu ağır olan bir vakamız yoktur. Bu zehirlenmenin nereden kaynaklandığını bulmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

 

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise yaptığı açıklamada “190 öğrencimiz tedavi altına alındı. Ailelerimiz kesinlikle rahat olsun. Biz hastanede incelemelerimizi yaptık. Hiçbir öğrencimizin durumu ağır değildir. Gerekil müdahaleler kendilerine yapıldı. Üniversite olarak konuyla ilgili inceleme başlattık” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN