Romanın kahramanı ilk sayfada ölüyor

Romanın kahramanı ilk sayfada ölüyor

Ana karakterinin romanın sonunda öleceği daha ilk sayfada söylenen bir kitap düşünün. ‘Nasıl olur?’ demeyin, dünyayı ele geçirmeye çalışan bir tarikatın anlatıldığı ‘İlahi Kripto’nun yazarı Ferhat Ünlü bunu hayatı yaşamaya benzetiyor.

ERKUT TEZERDİ / İSTANBUL

Ferhat Ünlü 22 yıllık gazetecilik tecrübesini, ezoterik örgütler üzerine çalışmalarını ve psikanaliz okumalarını Destek Yayınları’ndan çıkan ‘İlahi Kripto’ isimli romanında bir araya getirdi. “Bu, bireysel trajedinin romanıdır. Bir başka yönüyle, yani Zamana Tapanlar Tarikatı’nın dünyayı ele geçirme planıyla da küresel bir komplonun romanı” diyen Ünlü, romanın en sonunda başkarakterin başına ne geleceğini bilinçli olarak ilk cümlede ifşa ettiğini söylüyor. Ünlü “Burada amacım şuydu: Bu başkarakter ölecek. Bunu baştan bilin. İyi de, zaten hayatı da aynı gerçekliğin bilincinde olarak yaşamıyor muyuz. Yani hikâyenin sonu belli. Ama yine de hayat ilgi çekici, heyecan verici. Tıpkı hayat gibi hikâyeleri de etkileyici kılan şey ne olduğu ya da sonunda tam olarak ne olacağı değil, nasıl olacağı. Gazeteci lisanıyla anlatayım: Gazetecilikte 5 N 1 K unsurları arasında ayrım yapamazsınız. ‘Ne’ unsuru kadar, ‘nasıl’ unsuru da önemlidir, ‘kim’ de... Ama romancılıkta hikâyenin unsurlarından en önemlisi nasıl olacağı” diyor.

Kitapta hikayenin sonuyla başını birleştiren bir kurgu yaptığını belirten Ünlü “Antik kültürlerdeki kuyruğunu yiyen yılan, Ouroboros misali… Zaten roman ‘Başlangıç sonda, son da başlangıçta mündemiçtir. Son şifre ilk deşifre olandadır’ diye başlıyor” diyor. Kitapta maktul romancı Atilla Pan karakterinin başından geçenleri anlatan Ünlü, şunları aktarıyor: “Zihnimde canlanan ilk sahneler de romanın başındaki ayin sahnesi ve Üçüncü Bölüm’deki kaza sahnesi. Dünyayı kadınların yönetmesi gerektiğini öne süren ve zamana tapan bir tarikat fikri kafamda oluşmaya başladıktan sonra karakterler yetkinleşti. Aslında başkarakter kafamda çok önceden oluşmaya başlamıştı. Bir kozmik teşkilat olan Gizli İlimler Teşkilatı’nın başkanının oğlu olan romancı karakter oluşturdum. Yaşamdan çok, yazıya önem veren bir karakter.” 

DÜNYAYI YÖNETMEYE ÇALIŞANLAR VAR

Dünyada ‘tek dünya devleti’ fikrini zorlayan tarikatların olduğunu belirten Ferhat Ünlü, masonların bu amaca hizmet ettiklerini düşündüğünü söylüyor. “Tapınakçılar, devlet, kilise ve aristokrasi dışı, onları tehdit eden bir güç olarak ortaya çıkmıştı” diyen Ünlü, şöyle devam ediyor: “Daha o zaman için bile küresel bir yapıydı Tapınakçılar. Aslında burjuvazi sınıfının da atası idiler. Ulus devletleri oluşturanın burjuvazi olması gibi küresel dünya devleti projesini de zorlayan yine burjuvazi. Küresel sermayenin Rotshchild’ler ve Rockefeller’lar gibi başat temsilcileri bu projenin bayraktarları olarak nitelendiriliyor.”

17-11/01/asdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN