Ruhani: Nükleer anlaşma Ocak ayında yürürlüğe girecek

Ruhani: Nükleer anlaşma Ocak ayında yürürlüğe girecek

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, P5+1 ülkeleriyle imzalanan nükleer anlaşmanın Ocak ayında yürürlüğe gireceğini açıkladı.

[Karar]

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada Ocak ayından itibaren nükleer anlaşmanın uygulanmaya başlayacağını ve İran üzerindeki ekonomik yaptırımların kaldırılacağını açıkladı.

"Siyasi bir zafer"

İran'ın geçmişteki nükleer faaaliyetleri üzerindeki soruşturmaların kapatılmasını "siyasi bir zafer" olarak niteleyen Ruhani, "Anlaşmanın uygulanması için en büyük engel kalkmış bulunuyor. İran, iki-üç hafta içinde anlaşmayı yürürlüğe alacaktır" diye konuştu.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, önceki gün yaptığı açıklamada İran'ın nükleer programının "muhtemel askeri boyutları" üzerindeki incelemesini sonlandırdığını bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN