Rus Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Rus Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin ardından misillemelere devam eden Rusya'nın Krasnodar'da bir fuara giden işadamlarını gözaltına alması ve Moskova Büyükelçiliğe yapılan saldırı nedeniyle Rus Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin ardından Moskova'da Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto eden grubun saldırısı ve Krasnodar şehrinde bir fuara "turist vizesi" ile giden 60 kişilik Türk gruptan işadamları gözaltına alması üzerine Rus büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Protesto görünümlü saldırı

Dışişleri Bakanlığı, son günlerde Rusya'daki temsilciliklerin ve bu ülkedeki Türk şirketlerinin, protesto gösterisi adı altında fiziksel saldırılara maruz kaldıklarını üzülerek gördükleri açıkladı.

Tedbir alınması talebi

Bakanlık, Rusya'daki tüm misyonların, gösterilerin başlamasıyla birlikte, ilgili Rus makamlarıyla temas kurarak ilave güvenlik tedbirlerinin ivedilikle alınmasını talep edildiğini belirtti.

Güvenliği sağlamak Rusya'nın mükellefiyetinde

Yabancı misyonların güvenliğinin her koşulda temini, uluslararası hukuk uyarınca, ev sahibi ülkenin hukuki mükellefiyeti olduğu hatırlatıldı. Kabul edilemez bulunan bu durumdan duyulan rahatsızlık, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin dikkatine getirildiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN