Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakanları Moskova'da görüştü | Son dakika haberleri

Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakanları Moskova'da görüştü | Son dakika haberleri

Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakanları Moskova'da görüştü. Düzenlenen basın toplantısında, "Moskova, Tahran ve Şam, ABD'nin Suriye'nin egemenliğine saygı duyması gerektiğini düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'yi vurması sonrası Suriye ve İranlı mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği ilk üçlü görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Moskova, Tahran ve Şam, ABD'nin Suriye'nin egemenliğine saygı duyması gerektiğini düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından düzenledikleri basın toplantısında, ABD'nin Suriye'yi vurmasını 'saldırganlık eylemi ve uluslararası hukukun ihlali' olarak gördüklerini yineleyen Lavrov, "ABD ve müttefiklerinin Suriye'nin egemenliğine saygı duyması ve 7 Nisan'da meydana gelen olayın tekrarlanmaması konusunda ısrarcıyız. Zira böyle bir eylemin tekrarlanması, hem bölgesel hem de küresel güvenlik bakımından çok ciddi sonuçlar doğurur" vurgusunu yaptı.

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN