Rusya'dan PYD'ye davet açıklaması: 3'lü zirvede görüşülecek

Rusya'dan PYD'ye davet açıklaması: 3'lü zirvede görüşülecek

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Uşakov, Türkiye'nin sert tepki gösterdiği PYD'nin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne davetiyle ilgili konunun Çarşamba günü Soçi'de gerçekleşecek Rusya-Türkiye-İran üçlü zirvesinde görüşüleceğini söyledi. Uşakov kongrenin tarihinin de henüz belirlenmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'nın PYD davetiyle ilgili sert tepki göstererek, "Türkiye olarak biz, terör örgütlerinin olduğu masada kesinlikle olmayız" açıklaması yapmıştı. Putin'in yardımcısı Yuri Uşakov, PYD 'ye yapılan davetin Çarşamba günü Soçi'de yapılacak 3'lü zirvede ele alınacağını belirtti. 

"TÜM BUNLAR KONUŞULACAK"

Sputnik'in haberine göre, Gazetecilerin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin tarihinin belirlenip belirlenmediği yönündeki sorusunu yanıtlayan Uşakov "Hayır, belirlenmedi" yanıtını verdi.

Kürtlerin Kongre'ye katılıp katılmama konusuna da değinen Uşakov, konunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan  Ruhani'nin çarşamba günü Soçi'de gerçekleştireceği görüşmede ele alınacağını söyledi.Uşakov "Tüm bunlar konuşulacak" dedi. Uşakov, Suriye'de istikrar konusunun görüşüleceği zirvede askeri yetkililerin de yer alacağı bilgisini verdi.

ERDOĞAN MASA OLMAYIZ DEMİŞTİ

Türkiye'nin tepkisini çeken Rusya'ın PKK/PYD davetiyle ilgili olarak Erdoğan "Türkiye olarak biz, terör örgütlerinin olduğu masada kesinlikle olmayız. Bu, Cenevre için de geçerli Astana için de. Buralara bir terör örgütünün katılmasını kabul edemeyiz. Dolayısıyla bir masada terör örgütü olacaksa, hiç kimse bizim de oraya oturmamızı beklemesin. İki kere iki dört. Siyasetin namusu vardır, biz siyasetin namusundan taviz veremeyiz. Ben bu hususu Sayın Putin’e de söyledim. O tür bir adım atılamayacağını ifade ettim" demişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN