Rüya’nın sır cinayetinde acı tesadüf

Rüya’nın sır cinayetinde acı tesadüf

İzmir’de geçen sene 28 yerinden bıçaklanarak katledilen Rüya Polat cinayetinde şüpheli koca A. Polat delil yetersizliğinden beraat etti. Polat’ın katili bulunamazken, genç kadının annesinin de yıllar önce 28 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

İzmir’de yaşayan Rüya Polat’ın kabusla biten acı hikayesi yürekleri burktu. 33 yaşındaki Polat, geçen yıl evinde 28 yerinden bıçaklanarak katledildi. Olay günü cezaevinden izinli çıkan Polat’ın kocası A. Polat, gece yarısı gittiği evde genç kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan incelemelerde Polat’ın ağzına yastık kapatıldığı ve 28 yerinden bıçaklandığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan A. Polat, eşinin öldürmediğini belirtti ve serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma derinleştirilirken, A. Polat’ın cinayet günü gittiğini ileri sürdüğü yerlerde bulunmadığı belirlendi. Yine ifadesinde olay günü, arabalı vapurla Karşıyaka’ya geçtiğini ve araçtan hiç inmediğini söyleyen A. Polat’ın bu iddiasını ise kamera görüntüleri çürüttü. Araba vapurunun güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polisler, şüphelinin saat 14.10’de araçtan indiğini ve elindeki poşeti denize attığını tespit etti. Polat’ın kayıp olan suç aleti bıçağı denize atmış olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Yeni deliller ışığında gözaltına alınan şüpheli, bu kez tutuklandı. Eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan A. Polat delil yetersizliği gerekçesiyle bir yıl sonra tahliye edildi. Karar Polat’ın yakınları tarafından tepkiyle karşılanırken, genç kadının cinayetindeki sır çözülemedi.

Eşinin ifadesine göre ziynet eşyaları çalınan Polat’ın hayat hikayesi ise film senaryolarını aratmadı. Polat’ın annesi Fatma Dikayak’ın da Hollanda’da 28 bıçak darbesiyle hırsızlar tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. İran asıllı babasının ise Polat’ı henüz bir yaşındayken terk ettiği ve hiç görüşmedikleri öğrenildi. Genç kadının yakınları, Polat’ın babasını yıllarca aradığını bulduğunda da babasının görüşmeyi kabul etmediği belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN