Rüzgar Çetin kimdir? Mahkeme kararı nasıl sonlandırıldı? (İşte kaza anı videosu)

Rüzgar Çetin kimdir? Mahkeme kararı nasıl sonlandırıldı? (İşte kaza anı videosu)

Milyonlarca kişinin mahkeme kararını merakla beklediği Rüzgar Çetin davasında karar açıklandı. Peki 1 polisin şehit olmasına ve 1 polisinde yaralanmasına neden olan Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Mahkeme kararı ile tahliye edilen Çetin'in duruşmasında neler yaşandı ve mahkeme kararı ne anlama geliyor? İşte tüm detaylarıyla Rüzgar Çetin hayatı ve kaza anının görüntüleri...

Rüzgar Çetin kimdir? Mahkeme kararı nasıl sonlandırıldı ve kaza gecesinde neler yaşandı? Beşiktaş Çırağan Caddesi'nde Ortaköy yönüne seyreden trafik polisi aracı, karşı yönden gelen Rüzgar Çetin'in kullandığı otomobille çarpışmış, araçtaki iki polis memuru ağır yaralanmıştı. Polis memuru İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesinde şehit olmuş, diğer polis memuru Emre Tetik ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Aradan geçen günler sonrası Rüzgar Çetin tahliye edildi. İşte tüm bu süreçte yaşananlar...

TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Beşiktaş'taki trafik kazasına ilişkin yargılanan Rüzgar Çetin'i, "bilinçli taksir" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın aynı zamanda oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi.

Savcı, Rüzgar Çetin'in 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapsini istedi. Mütaalasını veren savcı Rüzgar Çetin'in tutukluluk halinin ise devamını istedi. Mahkeme heyeti Rüzgar Çetin'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Rüzgar Çetin tahliye edildi. Kararın oy çokluğuyla alındığı, Çetin'in hapis yattığı süre göz önüne alınarak tahliye kararı verildiği öğrenildi. Çetin, 8 aydır tutukluydu. Mahkeme Başkanı'nın karara şerh koyduğu öğrenildi.

16-10/04/56ab35c7c03c0e3be083a926.jpg

"HIZLI DEĞİLDİM"

Rüzgar Çetin, mütalaaya karşı savunmasında ''Almış olduğum alkol azdır. Alkolün etkisi altında değildim. Yasal sınırlar içindedir. Ben kazaya sebep olacak hareket içinde olmadım. Kamera kayıtlarından da bellidir, hızlı değildim'' dedi. Son sözü sorulan Çetin, "Çok üzgünüm, keşke olmasaydı. Bir insanı sevdiklerinden ayırdığım için üzgünüm'' ifadelerini kullandı.

AİLE ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in, lüks aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz’den ‘şikâyetini geri çekme’ açıklaması geldi. Habertürk’ten Yusuf Doğan’ın haberine göre, avukatı aracılığıyla açıklama yapan Alagöz, Çetin ailesinin çektiği acılara şahit oldukları için böyle bir karar aldığını ifade etti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kaza sonrasında müvekkilimiz bir anne olarak Rüzgar Çetin’in ailesinin görüşme isteği sonrasında maddi bir karşılığı olmaksızın katılma talebinden feragat etmiştir. Müvekkilimizin anne oluşu, Rüzgar Çetin’in ailesi tarafından sağlanan görüşmelerde ailesinin acılarına şahit oluşu nedeniyle bu yönde bir karar verilmiş olup, maddi herhangi bir menfaat sağlanmamıştır. Yalnız Çetin’e ait aracın sigorta şirketinden sigorta teminatı kapsamında kalan bedelin talebi söz konusudur."

16-10/04/57f0956a67b0a90ac4c1bf2e.jpg

MAĞDURLARI SUÇLADI

Beşiktaş’ta bir polisi şehit edip, bir polisin yaralanmasına yol açan ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in tutuklu yargılandığı davada, beklenen ATK Trafik İhtisas Dairesi’ne ait rapor geçtiğimiz günlerde mahkemeye ulaşmış, raporda, polislerin kusursuz, Rüzgar Çetin’in asli kusurlu olduğu belirtilmişti. Raporda, Rüzgar Çetin’in, aracıyla seyrini sürdürürken yola gereken dikkatini vermediği ve hızını mahal şartlarına göre ayarlamadığı anlatılarak, “Rüzgar Çetin asli kusurludur” denilmişti. Kazadan yaralanan ve önceki duruşmada şikeyetinden vazgeçen Emre Tetik ve şehit İsmet Fatih Alagöz’ün kusursuz olduğu belirtilmişti.

"AMA POLİSLER DE KUSURLU"

ATK Trafik İhtisas Daire’ne ait rapora itiraz eden Çetin, asli kusurlu olmadığını savunarak “Meydana gelen kazada bilinçli taksirle hareket etmediğim gibi bilinçsizce yapılan bir hareket sonucu kaza meydana gelmiştir. Verilen raporda belirtildiği gibi, ‘yola dikkatli özeni göstermediği’ hususunu kabul etmiyorum. Var olan delillere aykırı bir rapor hazırlanmıştır. Hız tespitim yapılamamıştır bu yüzden raporda belirtildiği gibi ‘hızını mahal şartlara göre ayarlamadığı’ ilkesini de kabul etmiyorum. Emniyet kemeri takılmış olması halinde üzücü sonucun olmaması ihtimali yüksekti. Emniyet kemerinin takılmaması gibi bir zorunluluktan bahsedilmesi hususuna katılmıyorum” diyerek polis memurlarının da meydana gelen olayda kusurlu olduğunu öne sürdü.

16-10/04/ruzgar-cetine-tahliye-aegt5ii5meu2bvgci_5hcw.jpg

9 AY HAPİSTE YATTI

Beşiktaş'ta, bu yılın Ocak ayında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün öldüğü, bir polisin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin yargılanan Rüzgar Çetin hakkındaki karar açıklandı. Mahkeme, Rüzgar Çetin'i 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı ve tahliyesine karar verdi. Kararı oy çokluğu ile alan mahkeme, tahliye kararını 'sanığın yattığı süreyi göz önünde bulundurarak' verdi. Çetin'in hapiste yattığı süre 9 aydı.

22.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu olan Rüzgar Çetin hakkında düzenlenen iddianamede, savcı 22.5 yıla kadar hapis cezası istemişti. İddianamede Rüzgar Çetin'in 0.90 promil alkollü olduğu belirtilmişti.

Rüzgar Çetin'in Beşiktaş'ta yaptığı kaza anı!

0.92 PROMİL ALKOLLÜ

Karakolda alkolmetreye üflemeyi reddeden Rüzgar Çetin’in kan örneğinden 0.92 promil alkollü olduğu belirlendi. Trafik dosyasında 28 sicili bulunan Çetin ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak’tan tutuklandı. Bar kavgası, adam yaralama gibi vukuatları olan Çetin 10 yıl önce de bar çıkışı aynı caddede bir kaza yapmıştı.

KAZAYI NASIL YAPMIŞTI?

Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, Çırağan Caddesi’nde otomobiliyle hatalı sollama yapınca karşı yönden gelen polis aracıyla kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1 trafik polisi şehit oldu, 1 polis de yaralandı. Yola savrularak ağır yaralanan polis memuru İsmet Fatih Alagöz (34) kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Polis aracına sıkışan diğer polis memuru Emre Tetik (29) de itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. Tetik’in durumunun iyi olduğu açıklandı.

16-10/04/ruzgar-cetin-kaza.jpg

RÜZGAR ÇETİN KİMDİR?

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in dört oğlundan en büyüğü olan Rüzgar Çetin, 1985 doğumludur. 31 yaşındaki Rüzgar Çetin, bugüne kadar gece hayatı ve karıştığı olaylar ile sık sık medya dünyasında konu olmuştur. Bir dönem oyuncu olmak istediği ile gündeme gelmiş ancak daha sonra yaptığı “Oyunculuk bana göre değil” açıklaması ile bu hayalinden vazgeçmiştir. Babası Sinan Çetin, onu işi öğrenmesi için Taksim’de bir şirketine stajyer olarak vermiştir. Kendini bu alanda geliştiren Rüzgar Çetin daha sonra emlakçılık sektöründe faaliyet gösteren bir şirket kurmuştur. Şimdilerde Cihangir'de çok sayıda emlağı olan babasının emlaklarını yönetmekte.

Milyonlarca kişinin mahkeme kararını merakla beklediği Rüzgar Çetin davasında karar açıklandı. Peki 1 polisin şehit olmasına ve 1 polisinde yaralanmasına neden olan Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Mahkeme kararı ile tahliye edilen Çetin'in duruşmasında neler yaşandı ve mahkeme kararı ne anlama geliyor?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN