Saffet Sancaklı'nın eşi hayatını kaybetti! Saffet Sancaklı kimdir, nerelidir?

Saffet Sancaklı'nın eşi hayatını kaybetti! Saffet Sancaklı kimdir, nerelidir?

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın eşi Hülya Sancaklı intihar girişiminde bulundu. Hülya Sancaklı'nın durumu ağır. Eşi intihara kalkışan MHP milletvekili Saffet Sancaklı kimdir? Saffet Sancaklı nerede doğdu, hangi takımlarda oynadı, siyasete ne zaman girdi? Saffet Sancaklı ile ilgili ayrıntılar ve Hülya Sancaklı'nın son durumuna ilişkin gelişmeler haberimizde.

Saffet Sancaklı kimdir? Eski futbolcu Saffet Sancaklı'nın eşi Hülya Sancaklı MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın eşi Hülya Sancaklı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hülya Sancaklı, 2 hafta önce tabancayla başına ateş ederek intihar girişiminde bulunmuştu. İntihar girişiminde bulunduğu 14 Ocak’tan beri hastanede tedavi altında tutulan eski milli futbolcu ve MHP milletvekili Saffet Sancaklı’nın eşi Hülya Sancaklı hayatını kaybetti. Hülya Sancaklı’nın intihar girişiminden önce “Duygum, Mertim beni affedin. Tükendim. Tüm sevdiklerimden özür dilerim” yazılı bir not bıraktığı öğrenilmişti. Eski futbolcu, MHP milletvekili Saffet Sancaklı kimdir? Nerede doğdu, hangi takımlarda oynadı, siyasete ne zaman girdi? Ayrıntılar haberimizde.

 

SAFFET SANCAKLI KİMDİR? NERELİDİR?

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın İstanbul’da bulunan eşi Hülya Sancaklı intihar girişiminde bulundu. Tabancayla başına ateş ederek intihar girişiminde bulunan Hülya Sancaklı, Beylikdüzü'nde özel bir hastanede yoğun bakımda tedaviye alındı. Meclis Genel Kurulu'ndaki anayasa değişikliği teklifinin 12’nci madde oylamasına katılan Sancaklı, eşinin intihara teşebbüs ettiği haberini oy sayımı sırasında aldı. İstanbul’a gitmek için uçak bulamayan Sancaklı’ya Başbakan Binali Yıldırım’ın Başbakanlık uçağını tahsis ettiğini belirtti.

17-01/15/saffet-sancakli2-baqjhcxb3usxhsagrwrtxq.jpg

Sancaklı’yı taşıyan uçak saat 22.10 sıralarından Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. VİP’den çıkan Sancaklı buradan eşinin tedavi gördüğü hastaneye gitti. Sancaklı aracından inip koşarak hastaneye girdi.

İL BAŞKANI DUYURDU

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Ünlü, sosyal medya hesabından şunları yazdı: “MHP Kocaeli Milletvekili ve MYK üyemiz sayın Saffet SANCAKLI’nın eşi Hülya SANCAKLI hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz .Cennet mekanı olsun…Bilgilendirme yapılacaktır.”

17-01/15/saffet-sancakli-esi-hulya-sancaklinin-intihar-haberi-aldiktan-sonra-ilk-kez-goruntulenijpgeq0jpbj8.jpg

SAFFET SANCAKLI KİM, HANGİ TAKIMALARDA OYNADI?

1968 yılında ailesi ile birlikte Türkiye'ye göç eden Saffet Sancaklı 27 Şubat 1966'da Yugoslavya'nın Tutin şehrinde doğdu. Baba adı Zekeriya, Anne adı Canan’dır.  Eğitim hayatına İstanbul Gaziosmanpaşa'da Cemal Gürsel İlkokulu'nda başladı. Ortaokul ve liseyi Vefa Poyraz Lisesinde okudu. Ülkücü Hareket ve mensuplarıyla bu yıllarda tanıştı ve hareketin içinde o yıllardan itibaren yer aldı.

17-01/15/saffet-sancakli-yine-secildi-6233328.Jpeg

Lise öğreniminden sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazandı. Fakat sporculuk hayatında futbola olan mesleki ilgisi ve Beşiktaş Futbol kulübündeki profesyonel olarak devam eden futbolculuk yaşantısından dolayı Üniversite hayatını tamamlayamadı. Fakat 2009 yılında tekrar üniversite sınavına girdi ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı. Şu anda üniversite öğrenimini; Anadolu Üniversitesi “Kamu Yönetimi” bölümünde devam ettirmektedir.

Futbol hayatına 1976 yılında Gazaiosmanpaşa Kültürspor'da başladı. 1985 yılında profesyonel olarak Vefaspor Kulübü'ne imza attı. Daha sonra Beşiktaş, Eskişehirspor, Konyaspor, Sarıyerspor, Kocaelispor, Galatasaray ve Fenerbahçe'de oynadı.

130'u Süper Lig'de olmak üzere 200'ün üzerinde profesyonel ligde gol attı. Milli takımın her kademesi ve Avrupa Kupaları'nda uzun yıllar mücadele etti. Sancaklı, Türk Futbol tarihinin en çok gol atan ilk 10 oyuncusu arasındadır. Aynı zamanda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş olarak adlandırılan üç büyük takımda oynayan ilk futbolcu olarak da Türk Futbol Tarihindeki yerini aldı. 1999 yılında profesyonel futbolculuk hayatımı noktaladı.

17-01/15/saffetbig.jpg

Aynı sene UEFA Asbaşkanı Sayın Şenes Erzik Bey'in yönlendirmesi ve isteğiyle dünyada 250 kişide olan ve Türkiye'de ilk olan FIFA Futbolcu Menajerliği Lisansını aldı. Uzun yıllar başarılı bir şekilde futbolcu menajerliğini sürdürdü.

Bunun yanı sıra çeşitli ticari faaliyetlerde de bulundu. Bu münasebetle ülkemizde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde çok geniş bir ticari halka içinde yer aldı. 2001 yılında Yıldırımbosnaspor (Bayrampaşa) kulübünde 1 sene başkanlık yaparak kulübü şampiyonluğa taşıdı. 2006 yılında TMSF'nin açmış olduğu ihaleyi kazanarak İstanbulspor kulübünü satın aldı ve 2 sene başkanlık görevini yürüttü. 2008 yılında binicilik sporuna başlayarak kısa bir sürede milli takım seviyesine kadar yükseldi.

17-01/15/saffet-2-e1436971442113.jpg

Atlı Dayanıklılık (Endurance) dalında 20km, 50km ve 60km yarışlarında Türkiye Şampiyonu oldu.

Hem Balkan göçmeni olması sebebiyle, hem de Balkan ülkeleriyle ticari münasebetlerimizin olması hasebiyle, bu ülkelerde yaşayan soydaşlarımızla ciddi derecede diyalogları vardır. Özellikle oradaki soydaşlarımızın, ülkemizdeki yakın akrabalarının oluşturduğu göçmen sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinde aktif rol almaktadır. Halen Sancaklı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Bildiği yabancı diller:

Sırpça-Hırvatça (Boşnakça): Çok iyi derecede

İngilizce: Orta derecede

Rusça: Orta derecede

Bulgarca: Orta derecede

21 Mart 2015 tarihinde yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayında MYK Üyesi seçildi.

Saffet Sancaklı kimdir, nerelidir? Hangi takımalarda oynadı, siyasete ne zaman girdi? Ayrıntılar haberin içeriğinde.

SİYASİ KARİYERİ

2007 Genel Seçimlerinde de MHP'den aday adayı olan Saffet Sancaklı, 28 Ocak 2011 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı bir tören ile MHP saflarında aktif siyasete atılmıştır. 11 Nisan 2011 tarihinde, İstanbul 2. Bölge 5. Sıra Milletvekili adaylığı resmen açıklanmıştır. Ama 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde milletvekili olarak seçilememiştir. 2014 Yerel Seçimlerinde MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuş ancak seçilememiştir. 4 Kasım 2012 ve 21 Mart 2015 tarihinde yapılan MHP 10. ve 11. Olağan Büyük Kurultayında MYK Üyesi seçildi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde ise MHP'den Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve seçildi. Bu seçimlerin tekrarlanması sonucu Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde MHP'den tekrar aday gösterildi ve yeniden seçildi.

17-01/15/istifa-yok-pozu-487.jpg

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın eşi Hülya Sancaklı intihar girişiminde bulundu. Hülya Sancaklı'nın durumu ağır. Eşi intihara kalkışan MHP milletvekili Saffet Sancaklı kimdir? Saffet Sancaklı nerede doğdu, hangi takımlarda oynadı, siyasete ne zaman girdi? Saffet Sancaklı ile ilgili ayrıntılar ve Hülya Sancaklı'nın son durumuna ilişkin gelişmeler haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN