‘Santimle gazilik ayıbı’na düzenleme yarışı

‘Santimle gazilik ayıbı’na düzenleme yarışı

KARAR’ın gündeme getirdiği ‘santimle gazilik ayıbı’nı ortadan kaldırmak için ilk yasa teklifinin CHP’nin hazırladığı ortaya çıkarken, AK Parti’nin de kapsamlı bir düzenleme yaptığı öğrenildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan teklif, oylandıktan sonra Genel Kurul’a gelecek.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Terörle mücadele ederken yaralanan ancak gazilik ünvanı alamayanlarla ilgili ilk düzenleme teklifi geçtiğimiz hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunuldu. Düzenleme teklifi ile vücutlarında kalıcı hasarlar alan malul sayılmayan gazilerin, gazi olmalarını engelleyen SGK kriterlerinin değiştirilmesi amaçlanıyor. AK Parti başta olmak üzere CHP ve MHP ile de görüşen gazilere yönelik ilk düzenleme teklifinin ise CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet tarafından komisyona sunulduğu ortaya çıktı. Teklif ile terör eylemleri sırasında yaralanan kolluk kuvvetlerinin yaralanma ve uzuv kaybı derecesine bakılmaksızın vazife malulü sayılması amaçlanıyor.

Ancak CHP’nin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunduğu teklif dışında, kapsamlı bir düzenleme teklifinin de AK Parti tarafından hazırlanmakta olduğu öğrenildi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından hazırlanan kanun teklifinin ise, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu da usulen getirilip kısa süre içerisinde Genel Kurul’da oylanacağı ifade edildi. Diğer yandan, daha önce 19 bin olarak ifade edilen malul sayılmayan gazilerin sayısının da farklı olduğu kaydedildi. Askeri kaynakların verdiği son bilgilere göre, malul sayılmayan gazilerin son sayısının 28 bin olduğu belirtildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN